Na Svetem križu, hribu nad Planino pri Sevnici, bo letos že 13. zapovrstjo organizirano Klumpanje, to je dvodnevni športno-družabni dogodek, ki ga vsako leto z glasbo začinijo bandi, ki na Slovenskem krojijo glasbeno sceno.

Klumpanje

Klumpanje?

Beseda klumpanje izhaja iz besede klump, ki je sestavljena iz črk KLUba Mladih Planina, ki je društvo mladih. Prvo Klumpanje, ki ga je pred trianajstimi leti  obiskalo približno 200 obiskovalcev, je  preraslo v dvodnevni praznik glasbe in zabave, katerega obišče več kot 5.000 zabave željnih ljudi.

Prvi del Klumpanja

Letos bo pozitivna glasbena energija na hribu nad Planino valovala 6. in 7. julija. 13. Klumpanje bo otvoril petkov glasbeni večer, ko bodo na oder pod sevniškim nebom stopili Big Foot Mama, Zmelkoow, Maja Keuc, Drugo Dugme, Aperion in Vertum.

Big Foot Mama

Pester spremljevalni program

V soboto se bo del dogajanja selil na igrišči pred osnovno šolo Planina pri Sevnici, kjer se bo v zgodnjih dopoldanskih urah začel turnir v malem nogometu. Toda tudi na glasbenem prizorišču bo aktivno, saj bodo potekale razne družabne aktivnosti. Obe prizorišči bo neprestano povezoval brezplačen avtobus.

Mi2

Drugi del Klumpanja

Ko se bo sonce že skorajda skrilo za hribe, bo čas za drugi del glasbene prireditve, ko bodo nastopili Mi2, Dan D, The Drinkers, Cover Lover, Requiem in Radiostorm.

Organizator Klub mladih Planina je tudi letos poskrbel za brezplačno kampiranje in seveda hrano ter pijačo.

Več na uradni spletni strani Klumpanja.

Advertisements

Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Google+ photo

Komentirate prijavljeni s svojim Google+ računom. Odjava /  Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

w

Connecting to %s