Evropa te posluša!

Posted: 30/07/2012 by Ej!KArtica in GRAVItacija
Oznake: , , , ,

Septembra 2012 bodo evropski predstavniki prisluhnili mladim! Dodaj še ti svoj glas, tako da se pridružiš številnim mladim evropejcem, ki bodo preko kratkega vprašalnika sporočali evropskim odločevalcem svoje mnenje.

Europe

Evropa potrebuje tvoj glas

Septembra 2012 se bodo evropski odločevalci v okviru strukturiranega dialoga zbrali na pomembni mladinski konferenci na Cipru. Glavna tema bo, kako omogočiti vsem mladim večjo udeležbo v družbi na lokalni in širši ravni, zato potrebujejo glasove in mnenja mladih.

Dodaj še ti svoj glas, tako da se pridružiš številnim mladim evropejcem, ki bodo preko kratkega vprašalnika sporočali svoje mnenje, ki bo potem septembra predstavljeno na evropski mladinski konferenci.

Oddaj svoje mnenje!

Europe Mladinski svet Slovenije, s katerim v okviru strukturiranega dialoga sodeluje tudi na zavod MOBIN (program Evropske mladinske kartice – Ej!KArtica), je po navodilih Evropskega odbora za strukturirani dialog pripravil kratek spletni vprašalnik za mlade na temo “participacija mladih in socialna vključenost”. Vprašalnik lahko izpolnijo mladi med 15 in 29 letom starosti in sicer najkasneje do 5. avgusta 2012.

Na podlagi odgovorov mladih se bo pripravil povzetek mnenj mladih iz Slovenije, ki bo služil za poročanje na EU ravni na mladinski konferenci na Cipru. Tvoje sodelovanje bo tako prispevalo k temu, da bodo slovenska mnenja in izkušnje slišali tudi evropski predstavniki.

Sodeluj tudi ti! Spletni vprašalnik je dostopen tukaj.

Odgovore na vsa vprašanja, pomisleke in podrobnejše informacije dobiš na elektronskem naslovu strukturirani.dialog@mss.si.

Kaj je strukturirani dialog?

Europe at night - Satellite image - PlanetObserver To, da lahko prispevaš svoje mnenje in da tvoj glas dejansko slišijo evropski odločevalci, ti omogoča strukturirani dialog – proces participacije mladih pri oblikovanju ukrepov evropske mladinske politike, ki se je uveljavil na pobudo Evropske komisije v zadnjih dveh letih. Strukturirani dialog je inštrument, s katerim se mladi aktivno vključujejo v politične debate in dialog v povezavi z evropskimi temami v Evropski uniji.

Strukturirani dialog naj bi izhajal iz razprav mladih na lokalnih in regionalnih ravneh, ki naj bi se nadaljeval na nacionalnih ravneh ter se končal na evropski ravni. Njegovi rezultati naj bi pomagali identificirati tako potrebe za lažje vključevanje mladih v družbo kot tudi nakazovali smer ukrepov, ki naj se zagotovijo v okviru javnih politik za doseganje tega cilja.

Več o strukturiranem dialogu si lahko prebereš tukaj.

Advertisements

Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Google+ photo

Komentirate prijavljeni s svojim Google+ računom. Odjava /  Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

w

Connecting to %s