Vse več obiskovalcev se tre na Trnfestu, še posebej zaradi koncertov, ki jih bo na letošnjem programu največ. Tudi letos bo mednarodni poletni festival Trnfest, ki bo potekal od 31. julija do 1. septembra 2012, eno najbolj priljubljenih poletnih kulturno umetniških dogajanj v Ljubljani!

Trnfest

Glasba za turiste in vse ostale, ki ne bodo avgusta na morju

Prvi večer bodo domači Fake Orchestra poskrbeli za ljubitelje džeza, funka, afriških ritmov in etna, za rokenrol konec pa bodo 1. septembra poskrbeli hrvaški Pips, Chips & Videoclips. Festival bo gostil tudi vedno zanimive tuje glasbene zasedbe, kot so Inner Terrestrials (3. avgusta), Wattican Punk Ballet (4. avgusta), Viza (8. avgusta), Freshlyground (9. avgusta), Twin Arrows (11. avgusta), Seven That Spells (14. avgusta), MC Vecco & MC Sjena (BiH – 18. avgusta), Yellowcard (ZDA – 21. avgusta), Soda (25. avgusta) in Lombego Surfers (31. avgusta)

Dogajanje na Trnfestu

Med drugimi domačimi izvajalci so tudi Brencl banda (10. avgusta), Ewok (17. avgusta), Artbeaters (19. avgusta), Katalena (20. avgusta), Balot in Šodr Teater (24. avgusta), Dekadent (26. avgusta), Zlatko Kaučič Kombo A s pihalci (28. avgusta) ter Ikarus Down in Neon Spektra (30. avgusta).

Nastopi in komedija, da ne bo dolgčas v mestu

V okviru gledaliških predstav bodo prebili led z romantično humoresko Ugriz 1. avgusta, potem pa še v kominaciji z glasbenimi točkami predstava Radio Yu Tup – Nikol ni prepozn za slavo ter Čist huda predstavo Gverila Teater (5. avgusta), Rock ‘n’ Roll impro Kolektiva Narobov (6. avgusta), vedno dobro obiskani večer StandAp komedije A ti to resno? Vida Valiča, Denisa Avdića in Ivana Šarića (22. avgusta), zaključilo pa se bo s prodajno predstavo Zavoda Federacija Razprodaja Kapitala in gledališko-versko ceremonijo Zaničniško odmaševanje Andreja Rozmana – Roze (27. avgusta).

Trnfest

Poleg običajnih stand up nastopov ne bo šlo brez tradicionalnega Impro maratona, ki bo tokrat 25-urni in se bo začel 12. avgusta na velikem odru Trnfesta, a le z dvakrat po dvajset minut predaha neprekinjeno potekal v dvorani vso noč in ves dan do večera, ko se bo spet preselil na veliki oder in končal z grand finalom.

Manjka samo še film, a ne? Ja seveda in razstave!

Četrtki so rezervirani za kratke igrane in animirane domače ter tuje filme s programom Animateka po Animateki (23. avgusta). Glavna bo tudi razstava zmagovalnih fotografij fotografskega natečaja TrnFoto 2006-2011. Letos po šestih letih fotografskega natečaja ne bo zaradi vsesplošnega varčevanja, a vseeno lahko fotografi pošiljajo fotografije letošnjega festivala na njihov elektronski naslov.

Med samim festivalom bo vzporedno potekala tudi Emonska promenada, tokrat že 12. mednarodni ulični festival in to med 30. avgustom in 1. septembrom med 18. in 21. uro. Obe prizorišči se z umetniki z vsega sveta spremenijo v gledališče na prostem in ustvarjalno sprehajališče, pravo pašo za oči. Za vse ostale obiskovalce, ki jih je težje zadovoljit, pa so na voljo družabne igre in ostale ustvarjalne dejavnosti. Letos bo Emonska promenade trajala zgolj tri dni, vsako leto manj.

https://i0.wp.com/www.kud.si/images/thumb/4/45/Kud-logo.gif/172px-Kud-logo.gif

Podpri Trnfest, da bo še naprej brezplačen!

Organizatorji pozivajo obiskovalce naj podprejo brezplačni festival Trnfest z nakupom priponk, usnjenih zapestnic ali majic, ki so na prodaj na Trnfestovi stojnici, lahko pa kar na kraju samem tudi 0,5 odstotka svoje dohodnine namenijo organizatorju, KUD-u France Prešeren.

Povezave
Advertisements

Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Google+ photo

Komentirate prijavljeni s svojim Google+ računom. Odjava /  Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

w

Connecting to %s