Road trip!

Posted: 01/08/2012 by petrinapetra in MOVEit
Oznake: , , , , , , ,

Hippie Van.Poletni počitniški meseci so več kot primerni, da se odpraviš tudi kam dlje. Ne z letalom, ne z ladjo, temveč z avtom! Road trip pa potrebuje nujne predpriprave.

Kam? S kom?

Priljubljene roadtrip destinacije v Evropi so predvsem Španija, Francija, države vzhodnega bloka, Nizozemska in Balkan. Fino je, da se najprej odločiš, kdo bi bil najprimernejša družba za na pot. To naj bodo prijatelji, ki imajo radi avanture in te v morebitnih neprijetnih situacijah ne bodo pustili samega! In še: nikakor ne bodi edini, ki imaš vozniški izpit, vožnja bo namreč dolga!

Druga najpomembnejša zadeva je ciljna destinacija. Tam rezerviraj hostel, poišči kamp ali se podruži s kom iz Couchsurfinga! V kolikor je do cilja kar nekaj sto kilometrov, je fino da ugotoviš, skozi katere zanimive kraje boš potoval, kaj je tam zanimivega in se seveda na poti ustaviš. Potovanje skozi različne destinacije in kraje je ravno srž road tripa. V kolikor si zaprisežen šotorjenju pa prihraniš še denar.

GPS, lekarna, mamin nasvet?

Greece Zelo priporočljiv je seveda GPS, ki ti bo kazal pravo pot … v kolikor pa želiš potovati na »old skul« način pa seveda ne pozabi zemljevida! Kilometrino in vse stroške si lahko izračunaš na internetu še pred potjo, tako da lahko predvidiš tudi koliko denarja boš potreboval s seboj.

Pomembno je tudi, da si odgovoren zase in za svoje prijatelje ter za vsak primer na ZZZS naročiš zdravstveno kartico za tujino. Tako boš morebiti samo za malomarno buško prihranil denar. Preveri ali je tvoja prva pomoč, ki jo hraniš v avtu neuporabljena in nedotrajana! Prav tako pred potjo zavij v lekarno po kakšno škatlico Lekadola in sončno kremo … konec koncev je poletje!

Če dodamo še mamin nasvet: na internetu in v knjižnici preveri čim več informacij o državi, kamor se odpravljaš in poglej ali za vstop v državo potrebuješ osebno izkaznico ali morda tudi potni list!

Najem kombija

V kolikor je prijateljev več, kot bi jih lahko peljal v svojem avtomobilu, najemite kombi. Zagotovo je udobnejši, v prtljažnik pa boš lahko naložil šotor, spalke, kitaro in morebitno športno opremo. Stroški najema so sicer zelo različni, prav tako pa tudi izpravnost kombijev. Zelo pomembno je, da preveriš ali je bil kombi na servisu in tehničnem pregledu. Nikakor ne pozabi na glasbo, ki vam bo krajšala čas!

Pa srečno pot!

Povezave:

Advertisements

Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava / Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava / Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava / Spremeni )

Google+ photo

Komentirate prijavljeni s svojim Google+ računom. Odjava / Spremeni )

Connecting to %s