Filmska recenzija – dve za ceno ene (9. del)

Posted: 17/08/2012 by Len Cerne in KULT-film
Oznake: , , , , , ,

 

“When a man meets a woman, when a boy meets a girl.” Prvi par se spopada z nadnaravnim, drugi pa z adolescenco.

Matt Damon - The Adjustment Bureau

The Adjustment Bureau

Ponavadi  za takšnimi naslovi tiči kompromis, ki ga skleneš z manjšim tropom melanholičnih kolegic, ki si želijo malce oddiha od (svojega) življenja.

Matt Damon ni bil nikdar moj miljenec, vendar mi tudi ni zoprn. Emily Blunt daje “hot right now” sindrom, ampak vsaj ni blond. Romancam se načeloma izognem, če le morem, vendar ima Adjustment bureau pridih nadnaravnega (ali kako bi se temu reklo?), zaradi česar je bila izkušnja gledljiva. Če nič drugega, je bilo zabavno špekulirat, v katerem delu Manhattna se bo izkrcal Matt Damon z uporabo multidimenzionalnih portalov (v obliki klobuka).

.

Na splošno gledano sem pripravljena odpustit marsikatero napako, če je izdelek kratkočasen. Adjustment Bureau je korekten žanrski koktajl, ki postreže s prepričljivim izgovorom za akcijske vložke. Ti sicer nadvladujejo “romantične elemente”, vendar to niti ni taka škoda, kot se mogoče sliši, ker ima tandem Damon-Blunt približno tolikšno količino medosebne kemije kot volnena copata in kemični svinčnik.

 

FlippedFlipped

Namesto klasične recenzije, bom raje napisala anekdoto. Iskala sem primeren naslov za svojega brata. Kot vsak 12-letnik, ki nekaj da nase, uradno ne mara romanc in osladnih, mladinskih filmov. Vedela sem, da bo le oklevajoče pristal na ogled klasične zgodbe »boy meets girl«, vendar sem imela občutek, da bo Flipped drugačen.

Kaj naj rečem? Od daljnega prvega, skupnega ogleda, si  je brat film pogledal še (zaenkrat) 10-krat v lastni režiji. Pravi, da se ga ne more naveličat.

Flipped je zame redek otoček cinefilske nedolžnosti, ki ni ne osladna ne preračunljiva. Ekvivalent “eskapistične” loterije.

.

Advertisements

Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Google+ photo

Komentirate prijavljeni s svojim Google+ računom. Odjava /  Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

w

Connecting to %s