Ptujske ulice gostijo pesem in vino

Posted: 20/08/2012 by mojcika in KULT-art, KULT-knjige, KULT-muska
Oznake: , , , , , ,

Besede v verzih in vinska kapljica bosta tudi letos spletla festivalski venec na Ptuju. Festival Dnevi poezije in vina je v šestnajstih letih v Slovenijo privabil več kot 400 pesnikov z vsega sveta.

Etno skupina Damar

Najboljša poezija in najboljša vina

V najstarejšem mestu na Slovenskem bodo nadaljevali s tradicijo in bodo po besedah Staše Pavlović, vodje festivala, združili najboljše iz obeh področij. »Najboljšo poezijo ter najboljša vina, ker dobre stvari sodijo skupaj,« je dejala.

Ptujske mestne ulice in trgi bodo med 21. in 25. avgustom gostili večerna branja, koncerte, srečevanja s pesniki, prevajalci, glasbeniki, igralci, pravljičarji, performerji in ostalimi ljubitelji poezije in vina.

Obiskovalci bodo lahko prisluhnili in spoznali pesnike iz številnih evropskih držav, pa tudi mojstra besed iz Mehike in Palestine.

Festival Dnevi poezija in vina

Za vsakogar nekaj

Pod ptujskim avgustovskim nebom se bo našel prostor za vsakogar. Na Vrazovem trgu bodo vsak dan potekale pravljične urice, poleg tega pa pripravljajo še dve ustvarjalni delavnici, projekcijo filma Hiša pravljic, predstavo Andreja Rozmana Roze in literarno delavnico …

Festival pa široko vabi k obisku tudi študente, ki bodo lahko prisostvovali na okroglih mizah, ki bodo posvečene Toonu Tellegenu, Milanu Jesihu in japonsko-slovenski prevajalski delavnici, ki se bo v času festivala odvijala na Ptuju. Vabljeni so na zasebna branja z gostujočimi pesniki, ki se bodo odvijala na skritih ptujskih dvoriščih. »Tiste študente, ki pa ob izpitih in seminarskih nalogah pišejo tudi poezijo, vabimo na odprto branje, na katerega se lahko prijavijo na festivalski e-naslov,« je še dejala Staša Pavlović.

Več na festivalski spletni strani www.stihoteka.com, kjer hkrati nastaja največji slovenski arhiv sodobne poezije.

Advertisements

Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Google+ photo

Komentirate prijavljeni s svojim Google+ računom. Odjava /  Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

w

Connecting to %s