Reportaža: Yellowcardi navdušili!

Posted: 22/08/2012 by geek peek in KULT-muska
Oznake: , , , , ,

Ocean Avenue - Yellowcard

V torek, 21. avgusta 2012, je na odru Trnfesta nastopila skupina Yellowcard!

Yellowcardi iz Floride navdušili Slovenijo

Skupina iz Jacksonvilla v Floridi, ki si jo morda poslušal v srednji šoli, se je formirala leta 1997, svetovno pa postala prepoznana z albumom Ocean Avenue leta 2003. Če te ni bilo na koncertu v Kud-u, ti je lahko žal, vendar so obljubili, da še pridejo nazaj v Slovenijo!

Dvorišče Kuda se je pridno polnilo, ko so s samo pol urno zamudo prišli na oder obljubljeni Yellowcardi. Na ritmični kitari in mikrofonu Ryan, na vodilni kitari drugi Ryan, na bobnih Longineu, na basu Josh in na violini Sean so že zašpilal prvi komad – Breathing. Že od vsega začetka je bilo v ozračju pozitiva v stilu “prišli smo, da se imamo fajn,” kot je rekel violinist Sean. Temu so sledili komadi kot so Always Summer, Light Up The Sky in For You And Your Denial.

Mosh pit pred Kudom FP!?

Čez čas so se tako člani benda, kot tudi občinstvo bolj sprostilo. Kajti Kud ne bi bil Kud, če se spredaj točno pred odrom ne bi kadilo (tudi  kaj drugega kot cigarete). Pevec je rekel, da bo zdaj izpadel kot kreten, ampak da ga moti kajenje in da naj se kadilci umaknejo bolj nazaj. Navdušilo je ne samo mene, ampak tudi ostale nekadilce. Sean je takoj preveril, če se tudi občinstvo, ki je bolj zadaj, dobro počuti in slišali smo navdušeno ploskanje in vriskanje od zadaj.

Zaigrali so še par pesmi, kot npr. Hang You Up in Only One, s skladbo Way Away pa se je pred odrom odvil še pravi “mosh pit”. Po koncu skladbe sta Ryan in Sean povprašala, če smo okej po vsem tem divjanju. Vidi se, da so člani benda po tolikih letih še vedno realni in humani in to je redkost pri današnjih “rock zvezdah”. Odlično je bilo tudi slovensko občinstvo. Čeprav smo se malo pomendrali med sabo, ni bilo nobenih zamer, samo uživanje ob čisti glasbi.

.

Novi album

Yellowcard imajo novi album Southern Air, ki je izšel novembra 2011 in tako so se odpravili na turnejo po evropskih državah. Do zdaj so se tudi sami že dodobra sprostili pa so rekli: ” Slovenija, prvič bomo v živo zaigrali prvo skladbo z novega albuma!”. Awakening smo že znali na pamet, ker gre hitro v ušesa in ker je zelo nalezljiva. Zelo je presenetilo izvajalce, da je skladba, ki je še niso niti igrali v živo, tako poznana med slovenskim občinstvom. Videlo se je, da so veseli, da so že tako pribljubljeni v neki mali Sloveniji.

Počasi je bil čas, da zapustijo oder in občinstvo je tožilo s običajnim: “We want more!”. Na oder je prišel samo pevec in povedal, da bo naslednja pesem Sing for me, ki jo zelo radi preigravajo, kajti izgubili so nekoga, ki jim je veliko pomenil in zato so napisali to zelo čustveno skladbo. Videospot prikazuje tudi različne oblike težav, ki pestijo mlade, kot npr. da je nekdo poskušal naredil samomor. A video se srečno konča, kajti vsak ima pravico živeti in sanjati. Med akustičnem izvajanjem Sing for me je občinstvo pridno poslušalo in čeprav je nekdo spustil neko žogo, da se je odbijala od rok in celo do odra prišla, ni zmotila sporočila, ki so ga želeli s to pesmijo ponesti med občinstvo.

Sean na violini: “Slovenija mi je zelo všeč!”

Way Away - Yellowcard

Vrnili so se tudi ostali člani benda in nadaljevali z novimi skaldbami. “Zelo sem vesel, da smo prišli v Slovenijo, in jo bom dal na seznam najbolj neverjetnih dežel, ki sem jih kdaj obiskal”, je povedal Ryan. Zares imamo kulturno občinstvo, kar so povedali tudi sami,”to je bil vrhunec naše turneje in smo zelo uživali z vami!”. Pred zadnjo pesmijo je še izjavil, “ko bomo prišli domov, bomo povedali, kje smo bili in da se bomo sem zagotovo še vrnili!”. Med težko pričakovano zadnjo skaldbo Ocean Avenue, smo na vrhuncu skladbe še malo rajali z “oo-o-oo-o” in jih po uri in pol koncerta nagradili za ves trud in počastili z zares gromozanskim aplavzom.

Ryan odvrgl trzalico, LP pa bobnarske palčke

Only One - Yellowcard

Zelo sem presenečena, da se je našel celo bend, ki se je napotil v države bivše “Juge” še v mladih letih. Ponavadi pridejo sem v naše konce šele, ko so vsi odcveteli, zgubanih fac in v zrelih letih, ko jim že zmanjkuje denarja in žar njihove prepoznanosti še komaj tli. Yellowcardom napovedujem še svetlo prihodnost in jim želim še veliko uspeha, ker ne samo kot glasbeniki, tudi kot posamezniki so pošteni in prijazni ljudje, ki so se jim uresničile sanje. In to, kar si kdo zares želi, lahko dobi, če je le dovolj vztrajen – to je njihovo glavno sporočilo.

Še več o Yewllowcardih:

Advertisements

Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Google+ photo

Komentirate prijavljeni s svojim Google+ računom. Odjava /  Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

w

Connecting to %s