Žur z razlogom – brutalno dobra žurka!

Posted: 29/08/2012 by mancazobavnik in GRAVItacija, KULT-muska
Oznake: , , ,

Žur z razlogom  je letos privabil več kot 20.000 mladih. 7 ur je cel Tivoli poplesaval v ritmih DJ Umeka in njegove ekipe. Dogodek, ki bo še dolgo odmeval.

Žur z razlogom (foto: Žiga Intihar)

Brez glavnega sponzorja!

Glavno presenečenje je letos definitivno bilo vreme.  🙂 Kajti  tokrat nam ni bilo treba gaziti blatu niti ni kazalo, da bi plesali v dežju. Pohvaliti gre tudi ozvočenje, animacije…za vse je bilo top poskrbljeno.

Umek ostal zvest samemu sebi!

DJ Umeku ali ljubkovalno»fotru« vsaka čast. Letos je vrgel rokavico v obraz vsem skeptikom in dal jasno vedeti, zakaj je in bo ostal oče slovenskega techna.  25. avgusta smo bili navzoči priča melodičnemu in energetskemu potovanju skozi čas. Naš »vodič« Umek« nas je spomnil, kako se je uživalo v zlatih letih techna. Obenem je dodal svežino in širino ter brez obotavljanja dal svetlo luč prihodnosti tovrstne glasbe. Tehnično je bil njegov nastop na meji popolnosti, kot vedno … saj nas nikoli ne razočara. Osebno pa sem še posebej vesela, da je tudi žanrsko ostal zvest sebi in je uspel ohraniti tisti njegov posebni »drive«, ki sem ga v njegovem Astrodisco obdobju pogrešala. Zelo številčna publika se je odzvala evforično, energično, pozitivno … in ni vrag, da se je tisto soboto odkril še kak nov oboževalec/ka techna in elektronske glasbe.

Kako se ga žura z razlogom? 🙂

.

Mladi izbrali projekt ‘Služba me-ne išče’

Žur z razlogom (foto: Žiga Intihar)Z glasovanjem se je letos prvič izglasovalo dobitnika donacije in zmagovalca natečaja Mladi za mlade. Cilj projekta Služba me-ne išče je, da bodo prek klubov pomagali mladim pri iskanju zaposlitve. Z izkušnjami, znanjem in družbeno mrežo starejših. V posameznem klubu bo sodelovalo do deset mladih iz različnih izobraževalnih oziroma študijskih smeri. Posamezni klub se bo povezal z dvema upokojenima kadrovikoma ali nekdaj zaposlenima na vodilnih položajih. Njuna vloga bo motivacija, svetovanje mladim in pomoč pri povezovanju z ljudmi, ki bi lahko bili potencialni zaposlovalci. Klubi bodo potekali v večjih slovenskih mestih v Ljubljani, Mariboru, Kopru, Novi Gorici in Celju.

Na Zavodu Nefiks smo zmage zelo veseli, saj to pomeni, da bomo lahko mladim s pomočjo zbranih sredstev olajšali pot do zaposlitev. Nefiks je uspel zaradi aktualne ideje in močne podpore svojih prostovoljcev tutorjev in podpornikov. Vsem, ki ste glasovali za nas, se lepo zahvaljujemo in vas vabimo, da se na portalu www.nefiks.si prijavite v klube. Še naprej se bomo trudili za zaposlitveno pismenost in priznavanje neformalno pridobljenih kompetenc, ki mladim lahko koristijo na trgu dela
/Alenka Blazinšek, vodja projekta Nefiks/

Advertisements

Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Google+ photo

Komentirate prijavljeni s svojim Google+ računom. Odjava /  Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

w

Connecting to %s