Prvi nočni tek na Ljubljanski grad

Posted: 20/09/2012 by mancazobavnik in MOVEit
Oznake: , , , , ,

Prvi nočni tek na Ljubljanski grad18.  septembra 2012 je Prešernov trg postal ogromna telovadnica na prostem. Od 17. ure naprej je na njem mrgolelo športnikov. Zakaj? Ker se je dogajal prvi nočni tek na Ljubljanski grad.

Najprej ogrevanje

Po prevzetju številk se je začelo  skupinsko ogrevanje z inštruktorjem Matejem Cankarjem in povezovalko Manjo Plešnar. Za pozitivno ozračje pa je skrbel še DJ Maj in animatorji.

Ob 20. uri se je začelo zares. Nobena beseda ne more popisati občutka, ko se nas je vseh približno 1.500 tekačev zbralo na Tromostovju. Ko se ti začnejo šibiti kolena od navdušenja in močno utripati srce od pričakovanja … veš, da si pripravljen na tek.

Tek po mestnih ulicah

Trasa je bila dolga dobre 3 km. Malce po ovinkih po samem mestnem jedru in potem klančina, kjer je omagal marsikateri rekreativni športnik, pa do samega cilja, kjer je bilo poskrbljeno za hrano, pijačo in vse ostalo, da je bilo tekačem po teku prijetneje.

Trasa - Nike nočni tek na grad

Na Ljubljanskem gradu se je potem odvijala zabava do polnoči z  znanimi obrazi, ambasadorji teka, in Gitarsi, bendom, ki se je trudili ustreči vsem glasbenim okusom in ki je bil gonilo same fešte.

.

Rekreativni teki se vrstijo eden za drugim, vse več priložnosti pa dobivajo tudi tekači, ki tečejo za svojo dušo in niso profesionalci. Če je ta članek tudi tebe vsaj malo navdušil, se pridruži tekaški karavani in tako narediš nekaj dobrega za svoje telo, obenem pa spoznaš veliko novih ljudi ali poglobiš poznastva.

Na koncu: pohvale organizatorjem in vse čestitke čisto vsakemu sotekaču – srečno!

Advertisements

Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Google+ photo

Komentirate prijavljeni s svojim Google+ računom. Odjava /  Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

w

Connecting to %s