Foursquare – radar za popuste

Posted: 08/10/2012 by Ej!KArtica in Planet Ej!KArtica
Oznake: , , , ,

Foursquare je lahko tvoj mobilni vodič, saj ti pomaga najti zanimivosti, popuste in druge koristne stvari po Sloveniji.

Foursquare Andrew

Kaj je Foursquare?

Foursquare je spletna in mobilna aplikacija, ki omogoča uporabnikom, da objavijo svojo prisotnost na določeni lokaciji (check-in) ter s tem pridobivajo točke in se hkrati povezujejo s prijatelji. Preko te brezplačne geolokacijske mobilne aplikacije, ki deluje kot zabavno socialno omrežje, lahko sporočaš tvojo trenutno lokacijo (kavarna, restavracija, knjižnica, trgovina…) in tvoje namige o tej lokaciji drugim uporabnikom. Uporablja se kot mobilna aplikacija na pametnih mobilnikih na osnovi GPS-a mobilnega telefona. Do aprila 2012 je foursquare uporabljalo že 20 milijonov uporabnikov.

Pofočkaj se!

Ko obiščeš določeno Foursquare lokacijo, se lahko s svojim mobilnim telefonom “pofočkaš” (check-in). Če se največkrat “pofočkaš” na tistem mestu, potem postaneš “župan” tiste lokacije, s tem pa si lahko nabiraš tudi točke in zbiraš “badge-e”. Včasih te bo na teh lokacijah pričakalo tudi kakšno presenečenje in nagrade, ki jih posamezni ponudniki pripravljajo.

ejkartica_foursquare_iglu.jpg

.

Vodič po mestu … in popustih

Foursquare deluje tudi kot vodič po mestih, saj ti pomaga najti zanimivosti, popuste in druge koristne stvari. Tako lahko naprimer na Ej!KArtica Foursquare zemljevidu najdeš lokacije popustov Evropske mladinske kartice – Ej!KArtice, ki so razpršeni po celi Sloveniji. Ta zemljevid oz. seznam Ej!KArtica popustov si lahko shraniš na mobilni telefon in tako so popusti vedno pri roki oz. na telefonu, kjerkoli se nahajaš.

Na svoj telefon si lahko tudi shraniš lokacije posameznih najljubših Ej!KArtica popustov in Foursquare “radar” te bo opozoril, ko boš v bližini popusta!

ejkartica_foursquare_save1.jpg

.

Namigi – tips

Vsak uporabnik lahko na lokaciji, kjer se je “pofočkal”, pusti tudi kak uporaben ali zabaven namig (tip) za druge uporabnike – npr. katera pica je najboljša, kakšen je bil koncert in podobno. Tudi na Ej!KArtica Foursquare zemljevidu lahko poleg lokacije popustov pri vsakem ponudniku prebereš namig o popustih, ki jih nudi, tako so te informacije pri roki točno tam, kjer jih potrebuješ – na licu mesta.

Foursquare je zabavna aplikacija, ki lahko postane tudi tvoj “radar” za zanimivosti in popuste, kjerkoli v Sloveniji se nahajaš!

Več o Evropski mladinski kartici – Ej!KArtici in popustih na Foursquare-u najdeš na www.EJKArtica.si.

.

ejkartica foursquare - kino siska

Advertisements

Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Google+ photo

Komentirate prijavljeni s svojim Google+ računom. Odjava /  Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

w

Connecting to %s