Nova muska: P!nk – The Truth About Love

Posted: 26/10/2012 by MissSunshine in KULT-muska
Oznake: ,

The Truth About Love - PinkP!nk mi nikoli ni bila preveč pri srcu. Njena glasba je sicer vedno nekako našla pot do mojih ušes in pogosto mi je bila tudi všeč, vendar se mi je P!nk vedno zdela malo preveč vpadljiva, velika oboževalka žarometov in prav odkrito povedano polna same sebe. Zadnjih nekaj let sem jo čisto ponesreči malce spremljala (zahvaljujoč številnim radijskim postajam in brez dvoma tudi osebam, ki za P!nk vodijo stike z javnostjo) in vsemu navkljub zavestno preskočila njen koncert v Ljubljani.

No, danes lahko priznam, da je pravzaprav fantastična.

Dekle z jajci

Ena stvar, ki mi je bila pri njej vedno všeč, je bila njena resnica. Nikoli se mi ni zdela zlagana, imela sem občutek, da je vedno vse raje povedala po pravici, pa čeprav so jo zato preganjali, pribijali na križ, zasmehovali ali pa še kaj drugega. Je pač iztegnila sredinec. Prav po pinkovsko.

Njeno zasebno življenje se je odvijalo pred vsemi, na očeh javnosti je zaprosila svojega fanta za roko, imela turbulenten zakon in ob ločitvi svoje strto srce spremenila v enega najbolj uspešnih singlov svoje kariere (mnogi trdijo, da celo najuspešnejšega) in k snemanju videospota povabila celo svojega (tedaj nekdanjega) moža. Ko sta se leto dni zatem odločila poskusiti ponovno, se ni nikomur opravičevala, še manj pa upravičevala njune odločitve.

English: P!nk performing "So What"

Pred dobrim letom je postala tudi mama in spet takoj padla pod drobnogled vseh nesramnežev rumenega tiska (in komentatorjev blogov), ki so se zmrdovali, ko je imela še teden dni po porodu velik trebušček in več kot očitno nekaj kilogramov preveč. Danes temu pravi, da je imela več dela s tem, da se je družila s svojo hčerkico kot pa s tem, da bi se upirala skutinim tortam. Pa kaj potem.

Iztegnjen sredinec

Čeprav mi tudi takrat ni bila preveč pri srcu, sem se sama zmrdovala nad bedaki, ki so tako nesramno komentirali njeno težo. Prav vse mame na tem svetu pa res ne morejo biti Heidi Klum! Ko je pred mesecem dni izšel njen šesti studijski album z naslovom The Truth About Love, je bila pripravljena, da vsem tistim, ki so bili do nje tako kritični, pokaže, iz kakšnega testa je.

Pustimo ob strani dejstvo, da je P!nk čudovita vokalistka, ki bi lahko prepevala tako r’n’b kot pop ali celo gospel. Če ne verjameš, si na Youtube poglej posnetek Joyful Joyful. Ker pa to njej nikakor ni dovolj, bo njena turneja spet prepletena z akrobacijami v zraku. “Ugotovila sem, da pojem bolje, če sem obrnjena na glavo,” je povedala v nekem intervjuju.

Njeno sporočilo Georgu Bushu:

.

Resnica o ljubezni

Zakaj toliko uvoda, preden povem karkoli o njenem albumu? Ker se mi zdi pomembno, saj ji uspeva tisto, kar uspe redkim pevcem (še manj pa ženskam), kar vprašajte Taylor Swift ali pa Alicio Keys. Večinoma prav hitro pristanejo pri ponavljanju tematik, vendar P!nk uspe najti način, da svoje življenje zapakira v album na vsaki pomembni točki svojega življenja.

Album The Truth About Love je poln komadov, ki dokazujejo, da je materinstvo ni naredilo bolj mehke, samo bolj občutljive za določena čustva. Na albumu se je znašla skladba v sodelovanju z Natom Ruessom (Just Give Me A Reason), ob kateri ti gredo kocine pokonci, duet z Lily Rose Cooper (nekdaj Lily Allen) True Love in celo Here Comes The Weekend, kjer poleg nje v mikrofon zelo prepričljivo vpije Eminem. Smešno je, da se nekateri pritožujejo o grdih besedah na albumu. Pa saj gre za album pevke Alecie Beth Moore, poznane kot P!nk! Kaj ste pa pričakovali?

Naj vam povem, kaj na albumu dobite. Tisto dekle z jajci, ki je pred dvanajstimi leti pri dvajsetih izdalo svoj prvi album, se uprlo vsem, ki so jo skušali pretvoriti v novo Britney Spears. In tisto dekle, ki je ni sram povedati, da ima kdaj tudi ona vsega dovolj in da ni lahko biti borka. Vokal na albumu ni le pevski, pač pa je lahko tako renčanje kot ganjeno šepetanje, ki ga vseeno spremlja tisti prepoznavni zvok, ki – roko na srce – da kaj hitro vedeti, da gre za njeno skladbo. Najbolj zanimivo pa je pri tem, da se svojemu ‘trademarku’ navkljub uspešno izogne ponavljanju.

Če pa te še ni prepričala, si poglej njen zadnji video. Vsaj pred tem je treba dati kapo dol.

Advertisements

Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Google+ photo

Komentirate prijavljeni s svojim Google+ računom. Odjava /  Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

w

Connecting to %s