Kdo še verjame?

Posted: 29/10/2012 by mancazobavnik in KULT-muska
Oznake: , , , , ,

Nina Pušlar sama zase pravi, da je energična, na trenutke celo hiperaktivna, ampak z jasno vizijo – delati dobro in biti vedno boljša.  V svoji zadnji skladbi je združila svoj čutni mainstream pop z ljudskim petjem, o čemer bo tudi tekla beseda v najinemu zanimivemu pogovoru.

Nina Pušlar

Kaj je po tvoje bistvo glasbe? In kaj je po tvojem mnenju tisto, kar naredi pesem zimzeleno? Moje skromno mnenje je, da ima skladba “Kdo še verjame” velik potencial za to – vse čestitke.

Bistven pomen glasbe so čustva, ki jih pesem prenaša, in občutek, ki ga poslušalec dobi. Sicer sama veliko dam v prvi vrsti na besedilo in če se me dotakne, pesem vzamem za svojo. Verjeti moraš v skladbo – vsakič znova, ko jo zapoješ, in poslušalci morajo to začutiti. “Kdo še verjame” je tudi po mojem mnenju ena tistih skladb, ki bodo ostale večne – kaj se bo v resnici zgodilo bomo videli čez nekaj let, so pa odzivi od nastopa na Slovenski popevki odlični in vesela sem, da je že sedaj ogromno ljudi pesem vzelo za svojo.

Zakaj si se odločila za sodelovanje s Stiškim kvartetom? Nam morda zaupaš kakšno prigodo z vaj ali koncertov?

S Stiškim kvartetom se poznamo že nekaj let, saj smo vsi dolenjci in se večkrat srečujemo tako na odrih kot tudi privatno. Prvič smo skupaj zapeli na mojem lanskem koncertu v Ivančni Gorici, potem je naše sodelovanje samo še raslo. Povabila na Slovensko popevko sem bila zelo vesela in ideja, ki smo jo dobili, da bi združili pop glasbo z ljudskim petjem, se mi je zdela izjemna, saj je bilo po mojem mnenju to nekaj novega tudi za festival.

Pripravljali smo se par mesecev, medtem posneli dve verziji skladbe in naštudirali nekaj različnih linij preden smo se odločili za tisto pravo. Seveda smo s fanti imeli veliko prigod, verjetno največja je bila ta, da smo se zaradi različnih obveznosti zelo težko sestavili v polni zasedbi. Na prvi generalki smo bili v štirih namesto v petih, na glavni generalki so bili fantje kompletni, ampak mene ni bilo! Imela sem koncert in samo upala sem lahko, da je šlo vse ok. No, kot pravijo – konec dober, vse dobro.

Na novem odru Ljubljanske opere ste se skupaj predstavili s skladbo “Kdo še verjame”. Izziv: v nekaj povedih povej, o čem vse govori besedilo.

V besedilu gre za vprašanje o stvareh, ki nam enostavno morajo biti svete. Verjeti moramo v besede, obljube in v dobre ljudi, kljub temu, da je svet tak, da se marsikdaj človek vpraša ali sploh še lahko verjame v to. Urša Vlašič je tudi fenomenalno zastavila kontrast med mojo mladostjo in neke vrste naivnostjo in njihovo modrostjo.

.

Melodija te kar ponese, da se narahlo pozibaš. Kako bi jo ti opisala?

Melodija je enostavno “catchy”. Zasvoji te in poješ si jo še dolgo potem, ko si jo slišal… Tako kot mora biti. 🙂

Razmišljaš, da bi posnela videospot? In  tudi  če ga nimaš namena narediti…kakšnega oz. s kakšno zgodbo si ga predstavljaš?

Videospota za skladbo ne bomo snemali, saj smo se odločili, da bo nosilni video te skladbe prav nastop na slovenski popevki. Če bi že delali video, pa si predstavljam zgodbo naših utrinkov in priprav na sam festival, dogajanja v zaodrju, samega nastopa in nekaterih utrinkov naših skupnih koncertov. Mislim, da bi lahko video izpadel odlično.

Nina Pušlar in Stiški kvartet

William Shakespeare je zapisal: “Iz glasbe prihaja čar, ob katerem se morajo upokojiti vse skrbi in vse bolečine srca.” Kakšno je tvoje sporočilo našim bralcem za konec?

Vse bralce in bralke z veseljem vabim na kakšnega izmed svojih koncertov, da slišijo skladbe še v živi izvedbi in upam, da pričara nekaj lepega in polepša dan. To bi bilo največje darilo za vse. “Kdo še verjame” pa vam za konec poklanjam na naslednjemu linku – v poslušanje in tudi brezplačen download: KDO ŠE VERJAME – MP3.

 

Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava / Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava / Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava / Spremeni )

Google+ photo

Komentirate prijavljeni s svojim Google+ računom. Odjava / Spremeni )

Connecting to %s