Prihaja… Ana Plamenita!

Posted: 09/11/2012 by Ej!KArtica in KULT-art
Oznake: , , , , , , ,

V prihajajoči sobotni jesenski noči ne zamudi festivala ognjenih ambientov in luči ter najrazličnejših oblik svetlobe! Ana Plamenita bo tokrat na ogled le en večer!

Ana plamenita

Ognjeni festival luči

Ognjena Ana Plamenita se bo prižgala v soboto, 10. novembra, od 18. ure dalje. Medtem ko je festival v preteklih letih potekal na grajskem griču do Ljubljanskega gradu ter lani ob Gradaščici, bo Ana Plamenita tokrat predvsem ambientalna kulisa velikemu praznovanju 30. obletnice Gledališča Ane Monro, zato bodo tokrat ognjnene instalacije postavljene na Krakovskem nasipu.

Pri pripravi ambientov bo s svojimi instalacijami ponovno sodeloval belgijski umetnik Gust Van der krieken:

Dobra ognjena instalacija mora nujno imeti preračunano tveganje, vsebovati mora močno vizualno komponento, včasih tudi malce spektakla. Predvsem pa mora biti varno in lahko vodljiva. Tokrat je tema festivala praznovanje … in v ospredje stopi tista prva Ana, Ana Monro. Seveda pa upam, da bodo obiskovalci tudi tokrat doživeli tisti pomirjajoči in hkrati poživljajoči občutek poetike, ki ga je ogenj v njih sprožil v preteklih letih.

Ana plamenita

Pomagaj soustvariti ognjene ambiente!

Na festivalu Ana Plamenita se ustvarjalci ambientov vedno tudi potrudijo poiskati domiselne, preproste in do okolja prijazne postavitve v javni prostor. Pri tem pa uporabljajo materiale kot so papir, bambus, les, pluta in glina. Prav oblikovanje slednje je lani naletelo na odličen odziv, zato bodo obiskovalci festivala tudi letos dobili priložnost soustvarjanja ognjenih ambientov. Iz gline lahko na licu mesta izdelaš posebne posodice, v katere nato namestiš svečke in simbolično voščiš Ani Monro ob njenem jubileju. Lepe želje pa lahko zapišeš na papir in jih vržeš v panj želja. Preizkusiš se lahko tudi v gledališču senc – tvoje z dlanmi ustvarjene živalske podobe bodo lahko zaživele na velikem platnu.

GAM - Gledališče Ane Monro

Razstava in slovo

V okviru obletnice Gledališča Ane Monro lahko spomine na dela avtorske skupine GAM obujaš na razstavi na Krakovskem nasipu v Ljubljani, ki se bo prav tako slovesno odprla v soboto, 10. novembra ob 19. uri in bo na ogled mesec dni. Na otvoritvi razstave se bodo člani GAM ob razrezu slavnostne torte ritualno poslovili od Ane Monro. Avtorska skupina namreč zaključuje svoje delovanje in Gledališče Ane Monro se bo posvetilo svojim številnim drugim dejavnostim.

Več:

 

Advertisements

Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Google+ photo

Komentirate prijavljeni s svojim Google+ računom. Odjava /  Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

w

Connecting to %s