Zlatko »fura« svoj rap naprej!

Posted: 14/11/2012 by mancazobavnik in KULT-muska
Oznake: , , , , , ,

Rabiš snov za razmišljat? Te zanima oris  vzdušja v naši mali državi od malega človeka, ki je velik po srcu? Potem  prisluhni »princu fužincu«, kaj ti ima zadnje čase za povedat.

Zlatko - Plečnikova roža

“Službe majo stari , mladi so pa brez, do 65-ga deli, da lahko umreš”

1. november 2012 ni bil samo še en izmed praznikov spomina na mrtve, ampak tudi dan, ki je pisal Zlatkovo zgodovino… saj je na ta dan na svet spravil sedmi album, ki sliši na ime Plečnikova roža.

Na njem je 14 pesmi, ki vsaka  po svoje blesti in ima svoje namen in mesto. Dam skoraj roko v ogenj, da vseh sporočil, ki nam jih hoče Zlatko povedat, ne moreš dojet ob prvem poslušanju, ker je veliko prenesenih pomenov, ironije. Tudi, če si zelo miselno odprt. Kar mu veliko ljudi očita. Ampak ne zavedajo se, da si je za vsako dobro stvar treba vzet čas (tudi za razmislek) in ne dojamejo, da je  Zlatko očitno že doživel dovolj, da se ga ne more utišat in najpomembneje… da lahko vse svoje izkušnje, dobre in slabe, »zlije« v rime in mlade kaj nauči. Tega pa se marsikdo boji.

.

Plečnikova roža – za poslušanje, za duševni razvoj, za ogledalo družbe

Zlatko doživlja tudi kritike, da je »nova plata preveč »ljubljanska«. Mislim, da ni nič narobe, če v svoje tekste vpleta svoje okolje… Ne nazadnje je najprej treba pomesti pred svojim pragom, da se lahko spraviš delat kaj konkretnega v širni svet. In to Zlatkotu zagotovo uspeva s svojim čedalje bolj izpiljenim stilom rap-anja in dobrim “flow-om”.

Na albumu najdeš tudi druge glasbenike, kot so Senidah (Muff), Vlado Kreslin, Klemen Klemen in  ostali… Vredno poslušanja. Naj še Zlatko opiše svoj novi album za nas:

Pričakujte dobro musko, različne teme, odkrito direktne rime pakirane po ovinkih in vse tekste znotraj ovitka.

Zlatko

Naj te rime očarajo v živo!

16. novembra 2012 ob  21.00 bo v Cvetličarni pokalo od dobre pozitive in dobrih beat-ov, kajti slovenski raper bo svojo novo ploščo predstavil kot se spodobi – skupaj z Optimisti in ostalimi gosti ter presenečenji. Zlatko dodaja še: »Plus dober after party, haha.«

Da ostaja skromen in dober po srcu pove tudi to, da mi je na vprašanje, kaj nam sporoča za na konec, povedal: »Mama, zlata si, hvala ti. Ko so drugi vsi mižal, ti si dvigala me iz tal. Svet je lep!«

Resnično lahko samo pozdravljamo na slovenski glasbeni sceni ljudi, kot so Zlatko, Cazz, Senidah – vsa čast.

Advertisements

Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Google+ photo

Komentirate prijavljeni s svojim Google+ računom. Odjava /  Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

w

Connecting to %s