Spomin na žrtve prometnih nesreč

Posted: 16/11/2012 by mancazobavnik in EKO-trip
Oznake: , , , , ,

Prometna nesreča

Samo v letošnjem letu je na slovenskih cestah izgubilo življenje več kot 113 ljudi. Imaš tudi ti kakšno tebi ljubljeno osebo, ki je bila žrtev prometnih nesreč? Tudi če je nimaš, lahko čez nekaj minut žrtev postaneš ti ali tvoj bližnji… zato pazljivo in varno na cestah.

V spomin na žrtve prometnih nesreč

Svetovni dan spomina na žrtve prometnih nesreč je mednarodna preventivna akcija. V bistvu gre za potrebo žrtev prometnih nesreč po javnemu priznanju njihovega trpljenja in izgube.

Ta dan je pomemben, ker se tako izreka spodbudo in poziv državi za izvajanje nacionalnih programov, povezuje žrtve prometnih nesreč po celem svetu in družbi sporoča, da so posledice prometnih nesreč nesprejemljive. Vsekakor pa je tudi eden izmed trenutkov, ob katerem se spomnimo vseh umrlih in poškodovanih v prometnih nesrečah skupaj z njihovimi bližnjimi, prijatelji, sodelavci, znanci.

.

Svetovni dan spomina na žrtve prometnih nesreč 2012

Letos se bomo v tednu od 12. do 18. novembra že šesto leto zapored spominjali žrtev prometnih nesreč z različnimi vsebinami in v povezavi z vladnimi in nevladnimi organizacijami po celi Sloveniji. Vse to spada tudi v okvir akcijskega programa Desetletje za večjo prometno varnost do leta 2020.

V okviru Svetovnega dneva spomina na žrtve prometnih nesreč bo v soboto, 17. novembra 2012, ob 17. uri v Mestni hiši v Ljubljani predstavljen pesniški prvenec Opus Pomladi iz zbirke Darilo življenju avtorice Brede Marije Kovše, ambasadorke Zavoda Varna pot, obenem pa bo potekalo simbolično prižiganje svečke miru.

Svetovni dan spomina na žrtve prometnih nesreč

Za konec

Ne verjemi statistikam, poročilom in podobnim številčnim ocenam. Žrtev je po navadi več kot poročajo. Tu ne gre za smrtne izide, tu gre tudi za fizične, psihične in duševne poškodbe. Za družine, svojce in prijatelje teh žrtev. In s takimi akcijami se da nemim številkam imena in priimke, izrazi se podpora in  občutek, da se to ne dogaja nekje daleč, ampak čisto blizu nas. Stopimo skupaj!

Advertisements

Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Google+ photo

Komentirate prijavljeni s svojim Google+ računom. Odjava /  Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

w

Connecting to %s