Leto mladih v Mariboru

Posted: 04/01/2013 by Ej!KArtica in GRAVItacija
Oznake: , , ,

Leto 2013 je prineslo poseben naziv našemu drugemu največjemu mestu, Mariboru, ki je postal Evropska prestolnica mladih. Sodeluj in soustvarjaj tudi ti!

Zaveza…

Maribor se je tako zavezal, da bo ustvaril bolj enotno in povezano okolje za mlade, kar pa prinaša koristi za mlade ne samo v letu 2013 ampak tudi v prihodnje. Maribor ima tako v letu 2013 možnost, da z raznolikim programom predstavi, kako je mladina v mestu povezana s svojo kulturo, družbenim, političnim in gospodarskim življenjem in razvojem.

…………

Sodelovanje!

Evropska prestolnica mladih Maribor 2013 želi omogočiti mladim, da so redno informirani, da aktivno sodelujejo v družbi oziroma lokalni skupnosti ter s tem sami soustvarjajo nove priložnosti za boljšo prihodnost. Vse to kaže na dejstvo, da je v ospredju projekta vidik izboljšanja stanja vsakdanjega življenja mladih.

Maribor z mladimi naprej

epm_horiz_slo final

Mladi med 15. in 29. letom bodo v letu 2013 pomagali pri soustvarjanju EPM Maribor 2013. Lotili se bodo najrazličnejših aktualnih problematik mladih od zaposljivosti do ekologije in kulturnega ustvarjanja. MOM (Mestna občina Maribor) pa v tem projektu ne bo sama, saj v okviru Evropske prestolnice mladih sodelujejo tudi številne organizacije (tudi ekipa Ej!KArtice :D).

Advertisements

Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava / Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava / Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava / Spremeni )

Google+ photo

Komentirate prijavljeni s svojim Google+ računom. Odjava / Spremeni )

Connecting to %s