Testiranje na živalih

Posted: 14/01/2013 by geek peek in GRAVItacija
Oznake: ,

Čas 2013 – čas, da se streznemo. Kot potrošniki smo v veliki meri začeli paziti na to, kaj kupimo. Res, da smo postali bolj odgovorni, a še vedno ne dovolj. Možnost odločanja o tem, kaj bomo kupili je vedno naša, zato si želim, da bomo začeli kupovati izdelke, ki niso testirani na živalih.

everystockphoto--pumpkincatNa črni listi so se znašla podjetja, za katere misliš, da kaj takega nikoli ne bi počela, saj vidiš njihove reklamne oglase VSAKDAN, iz katerih ti sporočajo, da so vsi zdravi, srečni in veseli, ko uporabljajo njihove proizvode. Pa le niso vsi, saj TESTIRAJO NA ŽIVALIH! To so grozni testi, ki živali iznakažejo, jih pohabijo, celo na krut način ubijejo. Torej pamet v roke, ko si v trgovini in pomisli na živali tako, da ne kupuješ izdelkov, ki so testirani na živalih.

Preberi si katera podjetja so tista, ki testirajo na živalih in verjetno boš prepoznal/a kar nekaj takih, ki jih redno uporabljaš.

ČRNA LISTA PODJETIJ ALI IZDELKOV – BOLJE PRODAJANI V SLOVENIJI – osveženo 15.11.2012:
  • Aquafresh, Axe (podjetje Unilever), Calgon, Colgate – Palmolive, Dolce & Gabbana, Dove (podjetje Unilever), Elizabeth Arden, Gillette, Henkel (Persil, Rex, Solan, Solea…), Johnson & Johnson, Labello, L’Occitane, L’Oreal, Max Factor, Nair, Nivea, Old Spice (podjetje Procter & Gamble), Pantene, Pliva, Revlon, Sensodyne,Vichy (L’Oreal)

 

V laboratorijih po svetu vsako sekundo umre 22 živali, še več jih trpi hude bolečine zaradi testiranj. Živali se same ne morejo odločati o sodelovanju, zato smo tu pomembni mi – potrošniki. Spodnji seznam (bela lista) predstavlja podjetja, ki pa ne testirajo na živalih. Odločitev je tvoja!

BELA LISTA PODJETIJ ALI IZDELKOV, KI SO DOSTOPNI V SLOVENIJI – osveženo 15.11.2012:
  • everystockphoto--jseanmcgra-100% pure, Afrodita, Akamuti, Alnatura, Aloe pura, Alva, Alverde, Aman Prana, Annemarie Borlind, Apostel, Krauter,  Arstrade, Aubrey, Avalon Organics, Balea, BellaPierre, Biopark Cosmetics, Cattier, Clinique, Coslys, Dermalogica, DM – Drogerie Markt (Alverde, Babylove, Balea, Réell’e),  Dr. Organic, Dr. Scheller, Earth Friendly Baby, EcoTools, Essential care, Florame, Forever Living Products,  Freeman Beauty,  Frenchtop Natural Care, Fruit of the earth, Helan, Hofer (znamka Ombia), Ikove, Inika, Inlight, Jadran Galenski laboratorij (Holyplant), John Masters Organics, Juice Beauty,  Laboratories Pierre Fabre (Avene),  Lavera,  Logodent, Logona,  Lush, Martina Gebhardt, Melvita, Montagne Jeunesse, Mueller (TerraNaturi, Alterra, Body & Soul, Cadeavera, Duchesse), Neobio, Nuxe, Organics Pharmacy, Oriflame (linija Ecobeauty), Paul Mitchell, Pur Babies,  Purely Skincare,  Sanctum, Sante Naturkosmetik, Skin Blossom, Sonett, Terra Naturi, Urtekram, Weleda

Več o problematiki testiranja na živalih si lahko prebereš tukaj.

Advertisements

Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Google+ photo

Komentirate prijavljeni s svojim Google+ računom. Odjava /  Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

w

Connecting to %s