Srednja šola/faks…prihajam!

Posted: 21/01/2013 by Ej!KArtica in GRAVItacija

Prihaja čas, ko se boste osnovnošolci oziroma srednješolci odločali kam naprej. Katero šolo izbrati? Pri izberi ti bodo kot prejšnja leta pomagali informativni dnevi, da pa boš te čim bolje izkoristil/a smo pripravili nekaj nasvetov.

Kako na informativne dneve?

everystockphoto--xurbleLetos bodo informativni dnevi potekali 15. in 16. februarja. V kolikor si želiš ogledati šole v večjih mestih ti vsekakor priporočamo javni prevoz (vlak, avtobus), saj se boš tako izognil/a mnogim težavam. Vsekakor bodi pozoren/a na dostopne informacije o poti do želene šole. Pogosto te na pričakajo z mnogimi prospekti, v katerih se skrivajo tudi zemljevidi in informacije o voznih redih. Če pa ti delilce uspe zgrešiti, lahko vedno povprašaš pri blagajnah na glavni avtobusni ali železniški postaji.

Kako začeti?

Preden se podaš na informativne dneve zberi čim več informacij o šolah, ki te zanimajo in si pripravi načrt obiska. Večina šol nudi več ogledov in predstavitev tako, da ne obupaj če ne boš uspel/a vseh obiskati v enem dnevu. Tudi če si že odločen/a kam se želiš vpisati, za vsak slučaj obišči še kakšno šolo. Saj veš, več informacij nikoli ne škodi. Vedi, da na informativnih dnevih ne izveš vsega v šoli, zato izkoristi priložnost in povprašaj kakšne prijatelje, znance za več informacij o šoli. Prav tako obišči njihovo spletno stran ter kakšen forum, kjer teče debata o šoli.

Skrite pasti informativnih dni…

work-homework-student-16974Kljub temu, da je glavni namen informativnih dni posredovati bodočim dijakom oziroma študentom koristne informacije o možnostih nadaljevanja izobraževalne poti, se pogosto vmeša velika mera oglaševalnega blišča. Ne pusti se prepričati privlačnim oglasnim sporočilom in tehtno premisli o izbiri predvsem na podlagi vsebin programov, (skritih) stroškov in preverjenih informacij. Poskušaj pridobiti čim več informacij preko različnih virov in si vzami čas za odločitev.

 

 

Kako izkoristiti informativne dni?
  1. Pametno načrtuj oglede
  2. Uporabi javni prevoz
  3. Zapiši si vprašanja o katerih razmišljaš
  4. Vprašaj!
  5. Uporabi različne vire informacij
  6. Skrbno zberi različne brošure in prospekte
Koristne informacije na spletu:
Advertisements

Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Google+ photo

Komentirate prijavljeni s svojim Google+ računom. Odjava /  Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

w

Connecting to %s