Petdeset odtenkov sive

Posted: 25/01/2013 by malaanja in KULT-knjige
Oznake: , , , ,

Dolgo sem se izogibala branju fenomena Petdeset odtenkov sive, saj so me že večkrat razočarale opevane knjige. Nekako je naneslo, da je knjiga našla pot do mene preko mojih kolegic…in sem jo prebrala. No odkrito rečeno sem “padla noter”, vendar ostala brez zadovoljstva.

En odtenek

petdesetodtenkovsiveVsekakor je delo zelo lahkotno napisano, nikar ne pričakuj kakšnega literarnega presežka. Gre za branje, ki se ga poslužujem ponavadi v lahkotnih poletnih mesecih, ko moji možgani želijo veliko dozo dopusta. Moram priznati, da sem prebrala že nekaj precej boljših knjig tega lahkotnega žanra. Vseeno pa moram priznati, da te potegne noter, ti povzroča mravljince nato te izpljune brez zadoščenja.

Moja notranja erotična boginja

Dela premete in ne vem kaj vse. Bravo. Izviren slog…ne. Kolikokrat uspe avtorica omeniti notranjo erotično boginjo Anastasie Steele je že skoraj neverjetno. Vsekakor te prime, da bi notranjo erotično boginjo zadavil! Kdorkoli meni oziroma razmišlja na način, da ima več različnih oseb v sebi, ima motnje. Znanstveno dokazano! Da ne govorim o frazi “kot Ikar letela preblizu sonca”, ki se nenehno ponavlja. No in še nekaj takih cvetk se najde.

Princ na belem konju z bičem

Christian Grey. Premožen, lep, postaven, sposoben, itd. Definitivno ulov za marsikatero žensko. Tako misli Anastasia Steele, ko Grey vrže svoje oko nanjo. Seveda ona misli, da ga ni vredna in oh in sploh ne ve, zakaj se ta “čudoviti” moški (z velikim premoženjem – tudi telesnim) ukvarja prav z njo. Da je vse skupaj malo bolj posebno, Grey rad malo tepe svoje ženske. Pa tu ne govorim o nasilju ampak o nežnem erotičnem šeškanju, bičanju, ipd. Nič tako zelo nenavadnega, čeprav je ravno to tisto, zakaj je bila knjiga pravzaprav napisana. No ta in še dve nadaljevanji.

Drama brez drame

Pri prebiranju se tako soočamo z nekakšnimi psihološkimi motnjami, ki to pravzaprav niso. No morda le posesivnost, ki pa se glavnemu liku Anastasii sploh ne zdi tako zelo sporna. Mehka erotika. Odnos. Preteklost. Vse skupaj zapakirano na 600 strani. Nič posebnega. Če iščeš kaj lahkotnega, go for it! Bom brala drugi del? Močno dvomim.

everystockphoto--zabara-tan

Advertisements

Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Google+ photo

Komentirate prijavljeni s svojim Google+ računom. Odjava /  Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

w

Connecting to %s