Dogajalo se bo!

Posted: 15/02/2013 by Ej!KArtica in GRAVItacija
Oznake: , , , , ,

Že vrabci čivkajo, da je letos leto mladih v Mariboru! Evropska prestolnica mladih Maribor 2013 prinaša pestro in zanimivo dogajanje. Pa poglejmo kako ti bodo popestrili mesec februar 🙂

“Challenge: Future competitions 2013”

Letošnji “Challenge” poziva mlade, da poiščejo rešitev za boj proti brezposelnosti in revščini. Mladi lahko tekmujejo v treh različnih kategorijah:

  • boj proti brezposelnosti mladih
  • prihodnost dela (vključevanje vzhodne Evrope)
  • moja sanjska služba in popoln izobraževalni sistem

Challenge-Future-competitio

Imaš ideje? Veš kaj si želiš v prihodnosti? Sodeluj! Ustvari svojo ekipo ali tekmuj kot posameznik, prijaviš se lahko do 18. februarja 2013. Sodelovanje ti lahko prinese super nagrade, kot je 3000 evrov denarne nagrade, štipendija za udeležbo na “C: F Summit 2013” v Sloveniji,  štipendija za magistrski študij managementa, plačano pripravništvo v AT Kearney uradih v Sloveniji, itd.  Za več informacij lahko obiščeš spletno stran izziva ali pišeš na e-mail.

Tematski sprehod “Po mariborskih dvoriščih”

V soboto, 23. februarja 2013 se lahko skupaj z etnologinjo Jernejo Ferlež podaš v svet zgodb dvorišč v centru mesta. Dvorišča, ki so tekom zgodovine doživela marsikatero zgodbo te bodo tako popeljala v svojo preteklost. Tudi danes dvorišča ne samevajo ampak so prostor neformalnih druženj ter kulturnih dogodkov. Pridi na zanimivo potepanje po mestu tudi ti!

Zimske počitnice!

epm 2013

Zveza prijateljev mladine Maribor v času zimskim počitnic od 18. do 22. februarja pripravlja zanimive ustvarjalne delavnice, igra, uživanje v zimskih radostih ter izlete. Pridi in si izdelaj svojega pležuha, ustvarjaj “po angleško”, igraj nove družabne igre, drsaj na mestnem drsališču ter dirkaj s pležuhi pod Pohorjem. V okviru zimskih počitnic pa te bodo peljali tudi na ogled HIŠE EKSPERIMENTOV v Ljubljani! Ne ostani doma za počitnice…

Okrogla miza ter predavanje

Želiš izvedeti kaj novega, povedati svoje mnenje ali zgolj prisluhniti debati? Pridi na okroglo mizo “Ulice stičišča mnenj”, ki bo 26. februarja 2013 v prostorih MISC INFOPEKE. V četrtek 28. februarja 2013 pa se lahko podaš v vode pedagogike, ko bo predavanje “Pedagogika zatiranih Paula Freira” odprlo vprašanja moči ljudi.

Disko drsanje!

diskodrsanjeepm

Zavrti se na ledni površini pod sojem zvezd, v družbi prijateljev in dobre glasbe. »Športaj« kar na Trgu svobode in se hkrati zabavaj, zapelji se po ledu v ritmu glasbe, ki jo bo vrtel DJ in izpili svoje znanje drsanja. Kdaj? Vsak četrtek med 19. in 21. uro :).

Advertisements

Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Google+ photo

Komentirate prijavljeni s svojim Google+ računom. Odjava /  Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

w

Connecting to %s