Ovire ali priložnosti?

Posted: 01/03/2013 by andrejamotaln in Jaz podjetnik
Oznake: , , , ,

Vsak dan prejemamo informacije o novih gospodarskih težavah, korupciji, političnih in gospodarskih aferah ter brezposelnosti. Številni so skoraj čez noč ostali brez službe: “Dragi moji, podjetje je v gromozanskih dolgovih, smo v velikanski izgubi, grozi nam stečaj, … “. Mnogi nikakor ne morejo dobiti službe. Kaj pa zdaj? Kakšna je prihodnost nas, mladih?

Situacija je taka …

joblessPravijo, da smo problem. Mladi smo problem. Vedno večji socialni problem. Zakaj? Verjetno zaradi tega, ker nas redko kdo v teh časih zaposli. Vedno večji je stres ter obremenitev vseh mladih. Pa pravijo, da je najlepše ko si mlad! Čas, ko je potrebno krčiti normative, stisniti zobe in zategniti pasove. In kakšen je ta čas za mlade?

… pa vendar …

Čas, ki vsekakor zamori še tako vedrega duha pa konec koncev ni tako zelo slab. Zakaj? Ker so ideje in spretnosti še vedno cenjene. Morda še bolj! Torej gremo mi raje po svoje – ustvarimo svojo (novo) pot. Postanimo samozavestni, odločni in se borimo za svojo prihodnost in pravice. Iščimo druge poti. Spremenimo svojo prihodnost.

… ni tako slaba!

mpNa portalu mladipodjetnk.si mladim in vsem zainteresiranim ponujajo številne razpise, ki so financirani iz strani Republike Slovenije ali iz Evropske unije. Ponujajo nove poslovne ideje, različne izobraževalne seminarje, delavnice ter literaturo na podjetniške in poslovne teme. Imaš tudi ti idejo? Kaj pa če svojo idejo lahko uresničiš in s tem spremeniš “situacijo”? Smo mladi…in smo podjetniki! Seveda, če smo sami dovolj odprti in iščemo nove poti. Tudi, če misliš da nisi podjetnik si lahko razširiš svoja obzorja in dobiš dokaz, da obstajajo možnosti, samo začeti je potrebno.

Različne poti…

prostovoljstvoČe si umetniško nadarjen ali zgolj ustvarjalne narave, se lahko prijaviš na fotografske, literarne, umetniške ali druge natečaje ter tako pridobiš zanimive izkušnje in reference. Morda se odločiš za prostovoljno delo. Veliko možnosti za prostovoljno delo lahko najdeš tukaj. Lepo je pomagati drugim, saj s tem podariš drobec svojega časa nekomu drugemu. Spreminjaš situacijo! euSpoznavaš nove ljudi, pridobivaš nova znanja in izkušnje. Nikoli ne veš kaj vse ti lahko prostovoljno delo prinese. Želiš morda bolj usmerjeno delo? Zakaj ne bi poiskusil/a pripravništva? Lahko se odločiš za zanimivo in poučno pripravništvo v organih Evropske unije.

Včasih je dobro preizkusiti drugačne poti…nikoli ne veš kam te lahko vodijo :).

Advertisements

Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Google+ photo

Komentirate prijavljeni s svojim Google+ računom. Odjava /  Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

w

Connecting to %s