logo_mobin_webProjekt FEEL SLOVENIA – youth media literacy programme, projekt z mednarodno udeležbo se bo odvijal v Sloveniji konec junija 2013. Organizirata MOBIN, zavod za mobilnost in informiranje mladih, v okviru Evropske mladinske kartice in SPIRIT Slovenija, javna agencija, Sektor za turizem. Pri projektu bo sodelovalo 6 mladih Evropejcev iz različnih držav, ki bodo izbrani na podlagi poslane prijavnice in po izboru strokovne komisije. Program bo trajal 5 dni (vključno z dnevi potovanja). Si želiš sodelovati? Beri dalje.

Namen in cilj projekta

preserc1NAMEN je, da mladi iz šestih evropskih držav spoznajo Slovenijo, poseben poudarek pa bo tudi na obisku mesta, ki v letu 2013 gosti Evropsko prestolnico mladih, to je Maribor.  FEEL SLOVENIA – youth media literacy programme bo šestim mladim iz različnih evropskih držav omogočil nadgradnjo znanja fotografiranja na terenu in jim predstavil značilnosti pisanja prispevkov na spletu, povečal njihovo medijsko pismenost z njihovim aktivnim sodelovanjem, jim omogočil spoznavanje naravnih in kulturnih značilnosti Slovenije ter medkulturno učenje mladih. S tem si mladi širijo znanje medijske pismenosti, aktivno participirajo s pisanjem in objavljanjem člankov na spletu, si povečajo možnosti za zaposlitev, spoznajo novo okolje in mlade iz drugih evropskih držav.

Kdo lahko sodeluje?

logo_spiritNa razpis se lahko prijavijo mladi med 18. in 30. letom, ki želijo aktivno sodelovati pri projektu, so motivirani, imajo željo po novih izkušnjah ter pridobivanju praktičnih znanj. Razpis je odprt za kandidate iz naslednjih držav: Avstrija, Nizozemska, Španija, Švica, Švedska in Slovenija. Pogoj za prijavo na razpis je v CELOTI IZPOLNJENA IN PODPISANA PRIJAVNICA, s katero prijavljeni izjavlja, da sprejema ta pravilnik in pogoje udeležbe. Pravilno izpolnjena in podpisana prijavnica (skenirana) se pošlje najkasneje do 20. aprila 2013. Več informacij o prijavi najdeš tukaj.

Kakšni bodo moji stroški?

epm_vert_slo-final

Udeležba pri projektu je za izbrane udeležence brezplačna! Izbrani kandidati imajo krite stroške prevoza (vlak oz. letalska vozovnica do Slovenije ter prevoz v Sloveniji), prehrane, nočitev in programa usposabljanja. Izbrani kandidati si morajo sami priskrbeti veljavno turistično zavarovanje, ki je tudi pogoj za udeležbo pri projektu.

Vsekakor bo zanimivo, zabavno in uporabno!  

Advertisements

Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava / Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava / Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava / Spremeni )

Google+ photo

Komentirate prijavljeni s svojim Google+ računom. Odjava / Spremeni )

Connecting to %s