Kooperativa Mondragon

Posted: 03/04/2013 by andrejamotaln in Jaz podjetnik
Oznake: , ,

MCC je med najbolj poznanimi in uspešnimi kooperativami na svetu.

MCC se predstavi

mongragon Španski Mondragon je nastal v revnem kraju Mondragon v Baskiji, leta 1941 in danes združuje 250 podjetij ter ima več kot 100.000 zaposlenih – solastnikov v Španiji in v 17 drugih državah, od ZDA do Kitajske. S tem postavlja za zgled svojo notranjo politiko, vodenje poslovanja in plačevanja ljudi. Aktivni so na štirih področjih delovanja: posedujejo lastne univerze ter izobraževalne ustanove, široko razvejano industrijo, finančni sektor ter trgovino na drobno. Pri nas so tovrstna združevanja bolj razpoznavna po imenu zadruga. Medsebojno sodelovanje poteka na različnih področjih in tvorijo raznovrstne kooperative: reciklažne, turistične, stanovanjske, energetske, kmetijske in gozdarske, socialne ter lokalna samooskrba s hrano.

……………

Več info?

Vsem, ki bi želeli pridobiti več informacij na omenjeno temo svetujem, da si preberejo knjigo Socialno podjetništvo, ki predstavlja prvi priročnik o socialnem podjetništvu v slovenskem jeziku.
V primeru, da si pogumen in aktiven ter imaš v žepu kakšno drzno inovativno idejo, s katero želiš pomagati družbi in spremeniti naš svet na bolje, lahko kontaktiraš Socialni inkubator, kjer podpirajo priložnosti za drugačne podjetnike in hkrati s svojimi seminarji in delavnicami širijo virus ustvarjalnosti in drugačnih oblik podjetništva. Koristne informacije in aktualni dogodki socialnega podjetništva so dostopni tudi na spletni strani Slovenski forum socialnega podjetništva ter Socialni inovatorji prihodnosti.
Z različnimi znanji in kompetencami stopimo skupaj za določeno idejo in jo, s pomočjo različnih podpornih mehanizmov, ne glede na ovire – uresničimo.
Le s skupnimi močmi in medsebojno povezanostjo lahko ta svet spremenimo na boljše 😉

Advertisements

Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Google+ photo

Komentirate prijavljeni s svojim Google+ računom. Odjava /  Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

w

Connecting to %s