L’MIT praznuje 15 let!

Posted: 15/04/2013 by Ej!KArtica in GRAVItacija, Planet Ej!KArtica
Oznake: , , ,

Informacij je danes ogromno in čisto upravičeno se včasih počutimo, da nam sežejo vrh glave. Pa vendar brez njih ne gre! So namreč ključnega pomena za avtonomno odločanje in družbeno vključevanje. Ljubljanska mreža info točk že 15 let na enem mestu zbira aktualne in kvalitetne informacije za mlade in jim tako pomaga krmariti v informacijski poplavi. Svojih 15 let delovanja pa obeležujemo s prostovoljsko akcijo »Informacije odpirajo vrata v svet!«

Logo-15-LMIT_mala

Ljubljanska mreža info točk za mlade – L’MIT

Ljubljansko mrežo info točk za mlade – L’MIT je leta 1998 ustanovil Urad za mladino Mestne občine Ljubljana. Danes nas je v mreži združenih devet, med seboj zelo raznolikih, neprofitnih organizacij. Vse pa nas druži skupna dejavnost informiranja mladih in mladinskih organizacij v mestu Ljubljana.

Informiranje

Dejavnost informiranja v mreži izvajamo z namenom nudenja podpore mladim mladinskim delavcem pri iskanju in izbiri ustreznih v množici različnih informacij in informativnih virov. Pri tem težimo k posredovanju tistih informacij, ki mladim omogočajo lažje uresničevanje njihovih interesov in doseganje ciljev, spodbujajo mobilnost, avtonomnost in njihovo participacijo ter družbeno vključenost. Značilnost vseh informacij pa je, da nudijo pregled nad dogodki in programi, ki so nekomercialni in za mlade brezplačni oziroma so jim dostopni po ugodnih cenah.

Informacije posredujemo preko spletne strani, spletnega obvestilnika e-NAMIG in s pomočjo mobilne info točke, s katero obiskujemo srednje šole, fakultete, dijaške domove, mladinske organizacije in druge kraje ter dogodke, kjer se mladi družijo in preživljajo svoj čas.

Več o dejavnosti mreže L’MIT in njenih članicah najdeš tukaj.

Akcija »Informacije odpirajo vrata v svet!«

LMIT 15 let 315 let svojega delovanja v mreži obeležujemo z akcijo »Informacije odpirajo vrata v svet!«, s katero želimo mlade in tiste, ki z njimi delajo opozoriti na pomen informacij in razširiti poznavanje informiranja za mlade.

Mladi informatorji bodo v torek, 16. 4. 2013, na kljuke vrat učilnic in sob obešali napise »Kaj me osreči? L’MIT informacije! Ker mi odpirajo vrata v svet.« Akcijo bomo izvedli v približno 40-ih srednjih šolah, dijaških in študentskih domovih v Mestni občini Ljubljana.

Advertisements

Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Google+ photo

Komentirate prijavljeni s svojim Google+ računom. Odjava /  Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

w

Connecting to %s