Medijski dan vabi

Posted: 04/06/2013 by mundasara in GRAVItacija
Oznake: , , , , ,

Ste radi aktivni, ustvarjalni, inovativni, spremljate dogajanje iz sveta medijev, vas privlačijo interaktivne vsebine, ste vedoželjni in kreativni? Potem je MEDIJSKI DAN pravi za vas!

Poteka že četrto leto

Medijski dan je dogodek, ki ga  pripravljajo študentje Medijskih komunikacij na mariborski Fakulteti za elektrotehniko, računalništvo in informatiko. Cilj medijskega dne je širši javnosti in drugim študentom prikazati kako v današnjem času delujejo mediji in kakšen vpliv imajo na naše življenje, hkrati pa dati študentom možnost, da prisostvujejo pri informativni kulturi in se udejstvujejo na področjih, ki jih zanimajo. Medijski dan je vsako leto dobro obiskan in prav gotovo bo tudi letos tako, saj ponuja možnost prisostvovanja pri informativni kulturi in udejstvovanja na različnih področjih.

Svet medijev v drugačni luči

Letos se bo odvijal 5. in 6. junija 2013. Prvi dan je namenjen mednarodnemu študentskemu Filmfestu, drugi dan pa se bodo odvijala poučna predavanja s priznanimi predavatelji iz medijskega področja.

Za uvod so pripravili pester festivalski program v Kinu Udarnik, kjer si boste lahko v 5 urah ogledali najboljše neodvisne študentske filme iz 18 držav Evrope. Filmi bodo odsevali nekompromisno izvirnost, prikazovali drugačnost in opozarjali na aktualne problematike.

Drugi dan bo se bo odvijal na Fakulteti za elektrotehniko, računalništvo in informatiko, kjer bodo potekala razna predavanja o informativnih vsebinah. Istočasno se bodo izvajale delavnice, na katerih bodo udeleženci delavnic pod mentorstvom strokovnjakov izdelali zanimive izdelke. Predavale bodo znane osebe iz slovenske medijske scene, kot so Matej Koren, Jurij Štukovnik, Janez Rakušček, Matic Majcen, Borut Bernik Bogataj in drugi, tematike predavanj in okrogle mize bodo označevale aktualne medijske dileme ter povezovanje različnih medijskih vsebin.

Celoten program si lahko pogledate na uradni spletni strani: http://www.medijskidan.si/

md_13

Advertisements

Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Google+ photo

Komentirate prijavljeni s svojim Google+ računom. Odjava /  Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

w

Connecting to %s