Eating City Summer Campus

Posted: 07/06/2013 by Ej!KArtica in EU zate, GRAVItacija
Oznake: , , ,

Te zanima vse o hrani, njeni pripravi, procesih proizvodnje, o vplivih the procesov na okolje, odnos prehrambene industrije in razvoj urbanih središč in še polno drugih tem? Če te zanimajo te teme, trajnostni vidik in naša prihodnost potem je poletni tabor “Eating City” idealni kraj za tebe, kjer boš lahko poleg 27 mladih iz Evrope brezplačno delil ali izpopolnil svoje znanje.

eating-city

Kaj je “Eating City”?

Ljudje v mestu jedo hrano. Jedo hrano, ampak poleg hrane uživajo tudi snovi iz zemlje, v kateri ta raste. Tok razvoja urbanih naselij, ob upoštevanju svojih prehranskih potreb, je zelo intenziven, pomemben in neizbežen. Trajnostni razvoj upošteva vse vidike, od pridelave, predelave, distribucije in logistike. To ni le količinski vidik: razmišljajmo o emisijah ogljikovega dioksida (CO2), imamo dostop do hrane, ki je bila vzgojena kilometre in kilometre daleč; vrednotenje lokalne pridelave. Vse to vodi k zmanjšanju raznolikosti in ogroža kulturo hrane. So to nezdružljiva nasprotja?

Kdo se lahko prijavi?

Poletni tabor bo potekal med 28. julijem in 3. avgustom 2013 na ruralnem posestvu “La Bergerie de Villarceaux” v regionalnem naravnem parku Vexin v Franciji, ki je le 70 km oddaljen od Pariza. K prijavam so vabljeni mladi med 18. in 30. letom, ki so pripravljeni promovirati trajnostni način prehranjevanja – kuharji, kmetovalci, trgovci in spodbujevalci uporabe organske prehrane! Program bo v celoti potekal v angleškem jeziku! Stroške nastanitve in hrane krijejo organizatorji, prav tako se bo 20 udeležencem povrnilo potne stroške v višini do 350€!

Več informacij in postopek prijave

eatining city

Program bodo izvajali številni evropski strokovnjaki in bo zajemal aktivnosti s področja ruralnega razvoja, organskega kmetovanja, obnovljive energije, okoljskih vplivov, javne prehrane, preskrbe s hrano in pijačo ter urbanega načrtovanja.

Rok za prijavo je 10. junij 2013! Potrebno je poslati motivacijsko pismo na info@ejkartica.si.

Več informacij o projektu in motivacijsko pismo najdeš na povezavi.

Advertisements

Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Google+ photo

Komentirate prijavljeni s svojim Google+ računom. Odjava /  Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

w

Connecting to %s