Festival migrantskega filma

Posted: 10/06/2013 by pepelkica in KULT-art
Oznake: , ,

Slovenska filantropija in Zavod Voluntariat že 4. leto zapored prirejata Festival migrantskega filma, katerega povod je svetovni dan beguncev (20. junij). Organizatorji si vsako leto prizadevajo domači publiki ponuditi “izbor pronicljivih in provokativnih filmov, ki v ospredje postavljajo aktualne teme povezane z migracijami, azilom in begunci”.

FMF1Festival bo letos potekal med 10. in 21. junijem 2013 na različnih lokacijah po Ljubljani (Kinodvor, Kiberpipa, Kinoteka, Letni vrt Gale hale, muzejska ploščad na Metelkovi, Atrij ZRC in Mestni muzej Ljubljana).

“Filmske zgodbe in prispevki povabljenih gostov ne osvetljujejo zgolj ovir in težav, s katerimi se migranti soočajo ob prizadevanjih, da bi si našli svoj prostor pod soncem in polnopravno zaživeli v novem okolju. Pokažejo nam, da sta medkulturni prenos znanja in živahno kroženje ustvarjalnih energij v današnjem svetu eden osnovnih gibalnikov družbenega razvoja, multikulturna okolja pa poligon raziskovanja odnosov med različnimi tradicijami in iskanja novih oblik sobivanja.”

Preko mednarodnega razpisa so ustvarjalci iz 35 držav prijavili kar 120 filmov iz različnih kategorij, izbor katerih si boste lahko ogledali v času festivala. V tekmovalnem programu pa bo strokovna žirija tudi nagradila najboljši kratki film (do 30 minut) in najboljši celovečerec!

Festival bodo prav tako spremljale okrogle mize z zanimivimi sogovorniki, številni medkulturni dogodki, projekcije na prostem, glasba in filmski pogled mladih ter druge zanimivosti, ki osvetljujejo različne teme in plati migracij, azila, življenja beguncev ter integracije priseljencev v novo družbeno okolje.

Udeležba na dogodkih je brezplačna, vendar je zaradi omejenega števila mest udeležbo potrebno potrditi na fmf2012@filantropija.org ali 051 654 726.

Vir: http://www.fmf-slovenija.si/

Advertisements

Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Google+ photo

Komentirate prijavljeni s svojim Google+ računom. Odjava /  Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

w

Connecting to %s