Ko sanje postanejo resničnost

Posted: 14/06/2013 by andrejamotaln in Jaz podjetnik
Oznake: , , ,

Po končanem študiju se je najboljše zaposliti. Nato se zastavi magično vprašanje: kje in kako? Pa se udeležujemo razgovorov in tedne in tedne čakamo na pričakovan odgovor, ki je … negativen. A če smo bolj  dinamične narave ter ne maramo kalupov, pričnemo razmišljati s svojo glavo in ustvarjati svoje lastne ideje.

Iz ideje se rodijo Ličila.si

licila.siZagotovo ste že kje zasledili logotip Ličila.si, še posebej, če ste redni obiskovalec lepotnih spletnih strani. Mnoge punce pa tudi uporabljamo izdelke iz omenjene spletne trgovine. Maja Švener in Gregor Koprivnik sta spletno trgovino Ličila.si ustanovila sredi krize, a njuno podjetje raste le še navzgor. Leta 2012 sta bila izbrana kot podjetnika leta, saj je komisijo prepričala hitra rast prihodkov – okrog 300.000 evrov!

 

Vztrajnost, vztrajnost, vztrajnost…

licila2… so po mnenju Maje tri ključne lastnosti vsakega podjetnika! Pomembno je, da se posel vodi po moralnih etičnih vrednotah in da pri uresničevanju novih idej uporabimo vso kreativnost ter iznajdljivost. S tem lahko presežemo tudi najboljše veze in poznanstva. 😉

Brez Facebooka in Twitterja, žal, ne bi šlo

Brez tovrstnih spletnih omrežij ne bi šlo. Maja omenja, da bi brez Facebooka imeli kar polovico manj strank in tudi njihova prepoznavnost ter prodaja se ne bi tako bliskovito širila in naraščala, zato so danesd socialna omrežja še kako pomembna pri uresničitvi podjetniške ideje!

Samo od razmišljanja se ne da živeti…

… je nasvet, ki ga daje Maja nam mladim. Vse kar dejansko šteje je naša motiviranost in AKCIJA, da uresničimo, kar smo si zadali.

Več o Majini zgodbi od preproste ideje do uspešnega podjetja: http://www.licila.si/vsebina/mojazgodba. Naj vas navdihne!

Postopoma nas misli in besede popeljejo k dejanjem in sanje lahko končno postanejo resničnost!

licila4

Advertisements

Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Google+ photo

Komentirate prijavljeni s svojim Google+ računom. Odjava /  Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

w

Connecting to %s