Jojo Moyes: Ob tebi

Posted: 10/07/2013 by MissSunshine in KULT-knjige
Oznake: , , , ,

Nekatere knjige sploh niso videti tako velikanske na prvi pogled. Ko pa jim nameniš dovolj pozornosti, da se prebiješ čez prvih trideset strani, postanejo ene izmed tistih knjig, s katerimi kuhaš, si umivaš zobe, jih bereš povsod in kadarkoli imaš pet minut časa ter jih preprosto ne moreš spustiti iz rok. Ob tebi je ena izmed teh knjig…

Ob tebiDejansko gre za poslastico, ki je ne moreš odložiti. Ne zato, ker bi na koncu vsakega poglavja pisateljica zaključila z nečim, za kar moraš nujno takoj izvedeti, kako se bo razpletlo. Preprosto zato, ker je nepredvidljiva in ti predstavi like, za katere ti je ne le mar, pač pa te občasno celo skrbi zanje. Lou je namreč ostala brez službe in na Zavodu za zaposlovanje jo pošljejo v službo za šest mesecev. Ta služba pa pomeni zelo neprijetno situacijo, saj mora skrbeti za Willa, mladega tetraplegika, ki mu je nepreviden voznik uničil življenje. Will je bil nekdaj poln življenja, preizkušal je čisto vse, kar je življenje ponujalo, zajemal ga je s polno žlico. Lou se večino svojega življenja drži doma – v istem mestu, v isti druščini, z istim fantom in jo nove stvari naravnost plašijo. Ko začneta skupaj preživljati dneve, gresta drug drugemu več kot le na živce. A sčasoma ugotovita, da je svet lahko drugačen kot ga poznata. Da je lepši, širši, bolj zanimiv. In da bosta drug drugega za vedno spremenila.

Jojo Moyes je v tujini precej znana, pri nas pa še ne dovolj. Predvsem je pisateljica romanc, ki pa je s to knjigo presegla okvire. Knjiga, o kateri ne morem povedati dovolj, a vseeno raje ne preveč, da ne bi komu pokvarila branja, je preprosto enkratna. Ob njej se smejiš, jočeš, bentiš in zadržuješ sapo. In nihče je ne more brati teden dni. Požreš jo v trenutku.

Advertisements

Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Google+ photo

Komentirate prijavljeni s svojim Google+ računom. Odjava /  Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

w

Connecting to %s