Ex Ponto – mednarodni festival uprizoritvenih umetnosti

Posted: 02/09/2013 by sandravrh in GRAVItacija, KULT-art
Oznake: , , , ,

Festival Ex Ponto, na katerem se predstavljajo umetniki iz vsega sveta, deluje že 20. leto. Letos se odvija med 1. in 8. septembrom v različnih gledaliških in kulturnih ustanovah po Ljubljani.

B-51

Idejo za projekt je zasnoval Damir Domitrović in je bila najprej zastavljena kot humanitarno in socialno gibanje, postopoma pa je postala največji projekt Kulturnega društva B-51 in prepoznaven mednarodni gledališki festival.

 

Festival je v SNG Opera in balet otvorila predstava Močan rod, ki je delo Marieluise Fleisser, sledile ji bodo še Pas de deux, Žabar, Eksistenca in ostale, vsem pa je skupna tema »Kje je meja?«. Ta odpira vprašanja o posamezniku, njegove vpetosti v družbo in o spremembah, ki jih povzročajo politični premiki, ekonomska kriza in procesi globalizacije. Tak koncept se je začel z letom 2010, ko je bila glavna tema Ex Ponta »Tabu?«, naslednji izdaji festivala pa sta bili »Konec ali začetek?« (2011) in »Nove ali stare vrednote?« (2012).

exponto20131

Kulturno društvo B-51 obljublja pester program in vabi na predstave, ki si jih lahko ogledaš v: SNG Opera in balet, Plesni teater, Center urbane kulture Kino Šiška, gledališče Glej, Center kulture Španski borci, Mini teater, Cankarjev dom, SNG Drama in Slovensko mladinsko gledališče.

Advertisements

Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Google+ photo

Komentirate prijavljeni s svojim Google+ računom. Odjava /  Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

w

Connecting to %s