Mladi za mlade!

Posted: 06/09/2013 by mancazobavnik in GRAVItacija, KULT-art
Oznake: , , , , , , ,
Si žural/a z razlogom? Preveri dogajanje!

Mladi so v soboto plesali na že dvanajstem Žuru z razlogom – tradicionalnem dogodku dobrodelnosti in glasbe. Za sedemurno glasbeno izkušnjo je tudi letos poskrbel Umek in s tem ponovno razgrel večtisočglavo množico v ljubljanskem parku Tivoli. Na dogodku so razglasili tudi prejemnika zbranih sredstev letošnjega Žura z razlogom. Mladi so največ glasov dodelili projektu Hiša SRCe – hiša rešitve za mlade, ki ga je na razpis prijavil Zavod Študentska svetovalnica.

zur3

Žur z razlogom je eden najbolj priljubljenih dobrodelnih dogodkov med mladimi in vsa ta leta ostaja njegovo poslanstvo nespremenjeno – mladi za mlade. »Žur z razlogom ni bil nikoli mišljen zgolj kot zabava, žur, temveč smo si kot cilj zadali osveščati mlade in spodbujati njihov čut za pomoč sovrstnikom. To tradicijo vzdržujemo vse od leta 2004,« je ob dogodku dejala Eva Aljančič, direktorica marketinga in prodaje v Si.mobilu. »Če je bil v preteklosti v ospredju predvsem dogodek, smo lansko leto naredili velik preskok. S tem, ko smo objavili razpis za pridobitev sredstev Žura z razlogom in mladim dali možnost, da s spletnim glasovanjem sami izberejo prejemnika sredstev, smo jih še aktivneje vpletli v celotni projekt. Tovrstni način podeljevanja zbranih sredstev se je izkazal za učinkovitega, zato smo ga obdržali tudi letos, poleg tega pa smo mlade pozvali, da se vsem prijavljenim projektom lahko pridružijo kot prostovoljci. Med finalisti je mlade najbolj prepričal projekt študentske hiše. Zavodu Študentska svetovalnica iskreno čestitam in se že veselimo odličnega sodelovanja.«

hisa srceProjekt Hiša SRCe – hiša rešitev za mlade je zasnovan tako, da nudi celostno pomoč mladim v socialni ali drugih stiskah. V središču Ljubljane na eni lokaciji mladim ponuja svetovalnico s psihoterapevtsko pomočjo in kariernim svetovanjem, stanovanja za mlade družine ter bivalne enote za posameznike. Projekt temelji na strokovnosti, spoštovanju človekove osebnosti in dostojanstva, želja prijaviteljev projekta pa je, da bi imeli za mlade v stiski v prihodnosti na voljo še več lokacij.

Advertisements

Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Google+ photo

Komentirate prijavljeni s svojim Google+ računom. Odjava /  Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

w

Connecting to %s