3muhe

Posted: 09/09/2013 by sandravrh in GRAVItacija
Oznake: , , ,

3muhe logoOpaziš zanimiv napis na izložbenem oknu in radovedno vstopiš. Zagledaš prikupne skodelice, svečke in lutke, nos pa zazna prijeten vonj. Zaslišiš pomirjajočo glasbo in prodajalca, ki te z nasmehom pozdravi. Dobrodošel v pravični trgovini!

 

Kako deluje?

Prva in edina pravična trgovina v Sloveniji se nahaja v centru Ljubljane in se od poplave ostalih trgovinic razlikuje po tem, da ponuja izdelke, proizvedene v pravičnotrgovinskem sistemu. To pomeni, da dobijo proizvajalci, ki prihajajo iz držav v razvoju, za svoje delo pravičen zaslužek, kar njim in njihovim družinam omogoča dostojno življenje. Torej, ko nekaj kupiš v 3muhah, prispevaš k zmanjševanju revščine, podpiraš človekovo družbeno in naravno okolje ter spreminjaš svet na bolje.

Kupi dobro stvar, naredi dobro delo in bodi dobre volje!

Kaj ponuja?

masla_3muhePonudba v trgovini je pestra; od prehrambenih, rokodelskih in umetniških izdelkov do kozmetike. Daleč najbolj prodajana je pravična kava, priljubljena pa je tudi čokolada z različnimi okusi. Spretne roke so ustvarile čudovit nakit iz recikliranega papirja, stekla in plastike, občudovanja vredni so tudi dekorativni izdelki iz naravnih materialov. Za nego kože so primerna kozmetična ekološka olja in masla za telo.

mascao

Prostovoljstvo

Kot zanimivost pa tole. Prodajalci v trgovini smo prostovoljci. Sama sem začela z delom junija in podpiram ter verjamem v idejo pravične trgovine. Na začetku se vedno najprej ustavim pri policah in si ogledujem izdelke.  Prav vsak nosi svojo zgodbo.

Če te zanima več o trgovini, izdelkih in prostovoljstvu, si lahko prebereš na: 3muhe3muhe FB in Pravična trgovina.

Med sprehodom po mestu pa nas le obišči 😉

Advertisements

Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Google+ photo

Komentirate prijavljeni s svojim Google+ računom. Odjava /  Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

w

Connecting to %s