Elizabeth Haynes: V najtemnejšem kotu

Posted: 13/09/2013 by MissSunshine in KULT-knjige
Oznake: , ,

Cathy je mlado angleško dekle, ki uživa v samskem življenju, druži se s prijateljicami, hodi na zabave, pleše in je nasploh zelo sproščena in živahna. Po dolgem lovu na pravega se ji zdi, da se ji je nasmehnila sreča, ko spozna Leeja. Lee je karizmatičen in zapeljiv in ko postane več kot očitno, da mu je Cathy padla v oko in da si želi prav nje, komaj verjame svoji sreči. Ne le, da je ona popolnoma očarana nad njim, tudi njeni prijatelji postajajo vedno bolj zaslepljeni.

Zaslepljeni, boste rekli, zakaj zaslepljeni? Ker Lee postaja vedno bolj intenziven, naporen, posesiven in obseden z nadzorom. Ko Cathy skuša svojim prijateljicam povedat, da jo to skrbi, jo one hitro utišajo, češ, da vse sanjajo o takem fantu in da si je tega leta dolgo tudi želela in da naj zdaj, prav po domače povedano, ne jamra.

v_najtemnejsem_kotu.225x225-75Zgodba se premika po dveh tirnicah, ki se med seboj prepletata. V enem poglavju sledimo Cathy, ko spozna Leeja in se vanj zaljubi, v naslednjem pa Cathy štiri leta pozneje, ko je popolnoma drugačna, siva miška brez prijateljev, ki se skriva po kotih in hodnikih, si lase striže na kratko, da je kar čimbolj neopazna, njeno živahno življenje pa je zamenjala obsesivno kompulzivna motnja, ki ji vzame večino prostega časa. Čeprav ve, da tako ne bo mogla večno živeti, ne najde izhoda iz začaranega kroga, ne glede na to, da je pripravljena sprejeti pomoč, ki ji jo ponudi sosed. Vse dokler ne prejme klica, ki njeno življenje ponovno postavi popolnoma na glavo.

Nedvomno ena najboljših knjig letošnjega leta. Drugače se je sploh ne da opisati.

Advertisements

Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Google+ photo

Komentirate prijavljeni s svojim Google+ računom. Odjava /  Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

w

Connecting to %s