Prostovoljka iz Slovenije se je udeležila 28. Mednarodne mladinske dirke Bad Tatzmannsdorf na Gradiščanskem (Burgenland, Avstrija). Dragana je bila izbrana na razpisu, ki so ga pripravili partnerji partnerji iz Avstrije – EYCA Austria in tako v skupini 6 prostovoljcev pomagala pri pripravi prizorišča, sprejemanju in akreditaciji športnikov, podpori za prosti čas programa mednarodnih ekip, intervjuvala VIP in športnike, foto dokumentirala in pisala prispevke.

kolesarska_dirka_po_avstrij

Dirka skozi oči prostovoljke…

Vsako leto se v mesecu avgustu zberejo ekipe mlajših mladincev (15-16 let) in se med sabo pomerijo v cestnem kolesarjenju. Tokrat je tekma potekala med 11. in 16. avgustom v deželi Burgenland na vzhodnem delu Avstrije. Letos so organizatorji beležili 28. mednarodna etapno dirko mlajših mladincev v Evropi. Na tekmovanju je nastopilo 22 ekip iz 18 različnih držav. Letos sta prvič nastopili ekipi iz Azerbajana in Švedske.

FOTO: Dragana jovišić

FOTO: Dragana Jovišić

Tekmo smo vsak dan dokumentirali, spremljali in o njej poročali preko socialnega omrežja Facebook volunterji iz treh različnih držav, Slovenije, Češke in Italije.

Dirko so sestavljali prolog in štiri etape. Slednje so bile dolge med 69.1 – 77.8 km. Tekma se je navadno začela ob 14.00 in je potekala vsak dan drugje.

Prolog se je odvijal v Steinberg-Dorflu, prva etapa v Lockenhausu, druga etapa v Schwarzau, četrta v Ternitz-Stadhalle, zadnja pa v Bad-Tratzmannsdorfu, ker smo bivali tako prostovoljci kot tekmovalci dirke.

Z izjemo 13. avgusta je bilo tekmovalcem vreme naklonjeno. Na omenjeni dan je zaradi dežja in mrzlega vremena veliko tekmovalcev odstopilo.

V skupnem seštevku je zmagovalec dirke Nizozemec EENKHOORN Pascal. Drugo mesto je zasedel HALLER Patrick iz Nemčije in tretje mesto GENIETS Kevin iz Luksembuburga. Ekipno so prvo mesto zasedli Nizozemski tekmovalci.

FOTO: Dragana Jovišić

Slovenski kolesarji so posamično zasedli: 14. mesto Jerman Žiga, 27. mesto Per Gorazd, 58. mesto Gregor Matija, 74. mesto Katrasnik Matic, 83. mesto Zupančič Mitja in 92. mesto ANDREJAS Žan. Ekipno so slovenski tekmovalci zasedli 9. mesto.

Advertisements

Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Google+ photo

Komentirate prijavljeni s svojim Google+ računom. Odjava /  Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

w

Connecting to %s