21. september – mednarodni dan miru

Posted: 21/09/2013 by Ej!KArtica in GRAVItacija

International_Peace_Day_logo21. septembra svet praznuje mednarodni dan miru. Na ta dan naj zavlada mir, se odloži orožje in prekinejo spopadi!

Kako lahko ti prispevaš k svetovnemu miru? Tako, da začneš pri sebi in v svoji skupnosti…

Speak peace, not hate!

Ob svetovnem dnevu miru je v ospredje stopila spletna kampanja No Hate Speech Movement. V okviru gibanja je danes sprožen evropski akcijski dan, ki poziva k toleranci med ljudmi in skupnostmi ter miroljubnosti. Prav zato je potrebno ustaviti tudi sovražni govor, saj le-ta ustvarja in spodbuja konfliktne situacije. Zato govorimo o miru in ne sovraštvu! 

speak peace

Si tudi ti naveličan/-a govora o konfliktih? Si naveličan/-a, da se ljudje ubijajo, bojujejo in si nasprotujejo na podlago prepričanj, kulture in zgodovine? Mi smo! Ne dovoli, da se te sovraštvo in sovražni govor dotakne. Zato danes, 21. septembra, združeno praznujmo mir po celem svetu!

Kako lahko prispevaš proti sovražnemu govoru in za mir po svetu? Nekaj idej najdeš na povezavi, vsekakor pa že s širjenjem miroljubne besede pripomoreš veliko. Če osebno poznaš primer sovražnega govora, ki spodbuja konflikt in nasilje, ga prijavi na Hate Speech Watch. S prijavo izraziš podporo človekovim pravicam, poudarjaš miroljubnost in se postaviš zoper sovraštva, s tem pa tudi druge spodbudiš.

Po svetu… 

peaceŠirom sveta se na ta dan odvijajo številne aktivnosti in dogodki, ki poveličujejo mir in spodbujajo strpnost. V okviru iniciative Peace Day imaš priložnost, da kar 24 ur v živo spremljaš različne vsebine iz celega sveta (koncerti, predavanja, kratki filmi). Podrobnosti o živih prenosih najdeš na povezavi, vsekakor pa ne gre zamuditi odmevnih koncertov (Paul van Dyke, Natasha Bedingfield, Kane ipd.), ki jih lahko spremljaš kar od doma…

Mir vsem!

 

Lajkaj kampanjo tudi na Facebooku: https://www.facebook.com/Nesovrazi!

Advertisements

Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Google+ photo

Komentirate prijavljeni s svojim Google+ računom. Odjava /  Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

w

Connecting to %s