Nova spoznanja na vsakem koraku

Posted: 23/09/2013 by tamc3k in GRAVItacija
Oznake: , ,

Poletje se prav zares bliža koncu; tako v smislu počitnikovanja kot lepega vremena. Šolarčki že tekajo po šolskih igriščih, dijaki ste zasedli svoje klopi ter začeli s polnjenjem praznih strani v zvezkih, študentje razmišljate o vpisu, bolj pridni ste že vpisani, najbolj pridni pa se pripravljate na začetek novega študijskega leta.

Prosti čas se je porazgubil, na planerčku se pojavljajo nove obveznosti. Ko sama razmišljam o letošnjem poletju, se mi zdi, da je minilo hipoma. Počitnice sem imela tudi sama, a sem pridobila kar nekaj znanja, ki ga v šoli nismo slišali.

Veš, šola življenja?

Ljudje smo si res različni med seboj – vsak je strokovnjak na svojem področju. Svoja znanja smo pripravljeni deliti z laiki na njihovih področjih. Tako sem svoje (ne)znanje razširila z nekaj zanimivostmi z različnih, meni (ne)poznanih področij:

Čebelice, čebelice…
FOTO: Tamara Podkriznik

FOTO: Tamara Podkriznik

Veš, da se čebele lahko naročijo po telefonu ali internetu? Kot oblačila, obutev ali pa hrana. 🙂 Dostavi ti jih pošta, kot pisemsko pošiljko. V kuverti je majhna bela škatlica. V sredini škatlice je ena večja matica, obdana s sladkorjem, tri manjše čebele delavke pa se trudijo in jedo sladkor, da čim hitreje pridejo do nje. Sladkor pojedo, čebelar jih vstavi v čebelnjak in upa, da jo bodo ostale, domače čebele sprejele. Seveda so v škatlici tudi luknjice, da čebele dihajo, saj brez kisika ne bi preživele.

Brez kisika?

FOTO: Everystockphoto (tata_aka_T)

Si kdaj razmišljal, koliko časa zdržiš brez kisika? Svetovni rekord je 22 minut! Je to sploh mogoče? Z malo treninga in vaje ter s pravilnim dihanjem se baje zmore. To trdijo – no, pa tudi dokazujejo – športniki, ki se ukvarjajo s potapljanjem na dah. Sliši se enostavno, ampak pomisli, koliko znanja in tehnike bi potreboval ti, preden bi se bil pripravljen izgubiti v globinah morja. Najboljši se potapljajo po najmanj 9 minut! Potapljanje na dah je vedno bolj aktualno, obstajajo celo različne discipline tega potapljanja. Od le-te je odvisno, ali se uporabljajo plavutke in ostali pripomočki.

Boš presenečen, če naslednjič po priporočeni pošiljki prejmeš čebelice? Ne pozabi zadihati! Če jih nisi naročil sam, si le napačen prejemnik.

Dobronamerno…

Aja, še nasvet. Naslednjič, ko greš v kino in kupiš pokovko, pazi, kako ješ! Kajti tvoj način, kako ješ pokovko, je lahko še preveč zgovoren o tvojem karakterju. 🙂 In mogoče je ravno tvoj spremljevalec prebral ta članek

Pa previdno… vedno in povsod! 🙂

Advertisements

Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Google+ photo

Komentirate prijavljeni s svojim Google+ računom. Odjava /  Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

w

Connecting to %s