Dobra novica

Posted: 30/09/2013 by sandravrh in GRAVItacija
Oznake: , , ,

Spletni portal, na katerem najdemo izključno pozitivne novice. Ekipo sestavljajo študenti novinarji in drugi sodelavci, ki dnevno pripravljajo prispevke s področja kulture, znanosti, športa, medicine, tehnologije, gospodarstva in vsakdanjega življenja. Poleg novic so na portalu predstavljeni tudi posamezniki in institucije, ki delajo in mislijo dobro.

logoDOBRA NOVICA

Dobrovoljc (vir: dobranovica.si)

Dobrovoljc (vir: dobranovica.si)

Ustanoviteljica je Mirjam Zalar, ki na vprašanje, kakšna pričakovanja je imela, ko se je odločila za tak projekt, odgovarja:

Enostavno, pogrešala sem dobre novice na spletu. Je že res, da živimo v težkih časih, v katerih je slabih novic veliko več kot dobrih, vendar je tudi res, da spletni mediji velikokrat potisnejo dobre novice v kot, izpostavljajo pa slabe in jih opremijo z bombastičnimi naslovi. Kljub težavnemu gospodarskemu položaju precej podjetij dosega izvrstne rezultate, v kulturi, zdravstvu in znanosti je veliko presežkov, veliko mladih talentov imamo, vendar se o tem premalo piše. Prav se mi zdi, da tudi te novice pridejo na naslovnice. Bralcem smo želeli ponuditi bolj pozitiven pogled na svet in predvsem na Slovenijo in jim na ta način vliti volje in optimizma – tako je nastal spletni portal dobranovica.si.

Najboljša je dobra novica

Ko izbira aktualne novice za objavo, je edini pogoj, da je novica pozitivna in da nima političnega predznaka.

Že na začetku smo se odločili, da o politiki ne bomo pisali. Ljudem bi radi dali možnost, da bi spregovorili o pozitivnih zgodbah, da bi se veselili uspehov in da bi lahko vsak dan rekli: ‘Zgodilo se mi je nekaj lepega’.

Dobre novice so vedno zaželjene, le tako naprej!

povzeto po: Vesna Ravnikar: Dobre novice. Gloss 5 (3): 99.

Advertisements

Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Google+ photo

Komentirate prijavljeni s svojim Google+ računom. Odjava /  Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

w

Connecting to %s