Plaktivat GO!

Posted: 23/12/2013 by Ej!KArtica in Jaz podjetnik, KULT-art, MOVEit

Plaktivat v sodelovanju z MSS objavlja natečaj za oblikovanje plakata na temo BEG MOŽGANOV. Mogoče bo ravno tvoja družbeno odgovorna ideja objavljena na 500 plakatnih mestih TAM-TAM po Sloveniji!

plaktivat

Beg možganov

Beg možganov je tema, o kateri je veliko govora, vprašanje pa je, ali se sploh zavedamo, kako daljnosežne posledice ima ta pojav na družbo kot celoto kot na slehernega posameznika. Slovenija se stara. Število delovno aktivnega prebivalstva se bo v naslednjem desetletju opazno zmanjšalo, kar bo povečalo pritisk na pokojninsko in zdravstveno blagajno. Povečan odliv mladih sposobnih in izobraženih ljudi v tujino zato ne ogroža samo mlade generacije, ampak celotno družbo. Tisti mladi, ki ostajajo, ne verjamejo, da so odločevalci sposobni spremeniti negativne okoliščine in ustvariti priložnosti za preobrat. Mladi zato postajajo apatični, nesamozavestni in nesamostojni ter zamujajo najbolj produktivno obdobje v svojem življenju.

Družbeno odgovorni projekt!

Predmet natečaja je oblikovanje plakata na temo Beg možganov, s katerim želijo izzvati družbene akterje in odločevalce, da ustvarijo ekonomsko in socialno okolje, ki bo mlade odvrnilo od »pobega« iz lastne države. Plakat naj na pozitiven način izzove ciljno publiko, kritik je že tako ali tako preveč.

Rok za oddajo plakatov je 10. januar 2014 do 24:00 ure. Upoštevane bodo vse prijave, ki bodo oddane v predpisanem roku.

Zmagovalni plakat bo natisnjen in javno objavljen na 500 TAM-TAM plakatnih mestih po Sloveniji, prav tako bo zmagovalni plakat prijavljen v tekmovalne dele festivalov Slovenski oglaševalski festival SOF in Bienale vidnih sporočil Slovenije. Komisija si pridržuje pravico, da izbere tudi dva ali več zmagovalnih rešitev. Rezultat natečaja bo objavljen najkasneje 17.01.2014!

Več informacij o natečaju, pravilih sodelovanja in merilih pa najdeš tukaj!

Vir: MSS in TAM-TAM

Advertisements

Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava / Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava / Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava / Spremeni )

Google+ photo

Komentirate prijavljeni s svojim Google+ računom. Odjava / Spremeni )

Connecting to %s