(ZA)OBLJUBE v letu 2014

Posted: 06/01/2014 by andrejamotaln in GRAVItacija
Oznake:

Visoko postavljen cilj je lahko spodbuda, da začneš leteti,

lahko pa je tudi izgovor tistih, ki se plazijo.

(Jorge Bucay)

Prehod iz starega v novo leto predstavlja simbolni mejnik, tako v naravi kot tudi v našem življenju. Pomeni zaključek nečesa starega – nam že znanega in s tem prihod novega, svežega, neznanega. Zato je prav, da si prav na začetku novega leta vzameš nekaj časa izključno samo zase ter razmisliš o tem, kakšno je bilo preteklo leto in kakšno želiš, da bi bilo leto 2014. Kajti sedaj je idealen čas, da si postaviš sveže novoletne (za)obljube!

novoletna-zaobljuba

Zapiši si najpomembnejši cilj

Pomembno je, da si najprej – prav na vrhu tvojega seznama – zapišeš cilj, ki je zate najpomembnejši. Torej cilj po katerem že dalj časa hrepeniš ter ga že nekaj časa poskušaš uresničiti, vendar ti žal še ni uspelo. Pri tem pazi, da bo tvoj cilj realen in merljiv. Npr. tvoja želja je izboljšanje finančnega stanja – tako si ne zastaviš cilja, da postaneš v tem letu multimilijonar (to je skorajda nerealno). Lahko pa se odločiš, kolikšen odstotek mesečno boš privarčeval ali pa si zraven službe poiščeš še kakšno dodatno plačljivo dejavnost.

(Za)obljube postavi na vidno mesto

novoletna zaobljuba2Zraven dominantnega cilja si dopiši še kakšnih pet (za)obljub. Strokovnjaki namreč menijo, da z (za)obljubami ne smemo pretiravati, saj je za njihovo uresničitev vedno potrebna volja, ki se ob večjem številu še neuresničenih želja porazgubi (izgubi). Zato bodi vedno osredotočen na izpolnjevanje cilja iz vrha seznama, saj je le-ta najpomembnejši za tvoje življenje, kar pomeni, da ima prednost pred ostalimi. List z (za)obljubami postavi na vidno mesto, da se boš vsakodnevno spominjal svojega namena in stremel k njegovemu uresničevanju.

Ignoriraj negativnost

Ne osredotočaj se na tisto, česar ne zmoreš, ne smeš ali (še) nimaš. S tem si nikakor ne koristiš. Bodi pozoren na to kar si že storil in na vse majhne stvari, ki jih lahko vsakodnevno postoriš. Saj veš, kdor želi premakniti goro – prične z odnašanjem kamenčkov!

Pa ti – kakšen cilj si si oz. si boš zastavil za leto 2014?

Želim ti obilo uspehov pri njihovem uresničevanju 🙂

Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava / Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava / Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava / Spremeni )

Google+ photo

Komentirate prijavljeni s svojim Google+ računom. Odjava / Spremeni )

Connecting to %s