Kultura in podjetništvo mladih

Posted: 13/01/2014 by Ej!KArtica in EU zate, Jaz podjetnik
Oznake: , , ,

V okviru izvajanja strukturiranega dialoga, katerega namen je odpreti prostor za razprave in izmenjavo mnenj med mladimi in odločevalci o lokalnih, nacionalnih in evropskih temah potekajo nacionalna posvetovanja na temo kulture in podjetništva mladih. Kakšno je tvoje stališče o kulturi in podjetništvu mladih?

Strukturirani dialog

strukturirani-dialogStrukturirani dialog na področju mladine je inštrument, s katerim se mladi, mladinske organizacije in mladinski sveti ter raziskovalci s področja mladine aktivno vključujejo v politični dialog z odgovornimi za mladinsko politiko v povezavi z evropskimi temami in politikami EU, ki jih zadevajo. Dialog lahko poteka na lokalni, regionalni, nacionalni kot tudi na evropski ravni.

V okviru strukturiranega dialoga bo v prvi polovici leta 2014 poudarek na naslednjih vprašanjih:

  • oblikovanje ukrepov za spodbujanje podjetniškega duha mladih in njihovega podjetništva, s posebnim poudarkom na socialnem podjetništvu in „zelenih delovnih mestih“ ter novih priložnostih na kulturnem področju, da bi pospešili socialno vključevanje vseh mladih,
  • izboljšanje dostopa mladih, zlasti tistih iz oddaljenih območij, do novih tehnologij, da bi omogočili razvoj mladih talentov in pritegnili zanimanje na področju kulture,
  • spodbujanje mladinskega dela, da bi podprli in izboljšali ustvarjalnost in podjetništvo mladih, med drugim tudi z izmenjavo dobrih praks.
Kratek vprašalnik

MSSMladinski svet Slovenije te vabi k izpolnjevanju kratkega spletnega vprašalnika o kulturi in podjetništvu. Vprašalnik najdeš tukaj!

Na podlagi odgovorov bodo pripravili povzetek mnenj mladih iz Slovenije. Povzetek odgovorov bo predstavljen na Evropski mladinski konferenci v Grčiji marca 2014. Skupaj s tvojo pomočjo bomo dosegli, da bodo mnenja mladih iz Slovenije slišali tudi evropski predstavniki!

Vprašalnik je namenjen mladim med 15 in 29 letom. Na vprašanja odgovarjaj v lastnem imenu. Vabljen/a, da odgovoriš na vsa vprašanja. Če za kakšno vprašanje ne veš kaj bi odgovoril/a, ga izpusti.

Odgovori se zbirajo do 2. februarja 2014!

Za vsa vprašanja in dodatne informacije piši na strukturirani.dialog@mss.si. Več o strukturiranem dialogu pa si preberi na www.mladina.info.

Advertisements

Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Google+ photo

Komentirate prijavljeni s svojim Google+ računom. Odjava /  Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

w

Connecting to %s