6. Informativa 2014

Posted: 20/01/2014 by Ej!KArtica in GRAVItacija
Oznake: , ,

Leto je naokrog in ponovno je pred nami Informativa, že 6. zapored, ki se bo letos odvijala 24. in 25. januarja od 9.00 do 18.00 na Gospodarskem razstavišču v Ljubljani. Sejem izobraževanja in poklicev bo na enem mestu predstavil celovito paleto izobraževanj in številne poklice, zato ne zamudi pestrih predstavitev in dogajanja!

INFO14_FB-napoved1

Pred informativnimi dnevi

Informativa se bo odvila natanko tri tedne pred uradnimi informativnimi dnevi, ki bodo letos po vsej Sloveniji potekali 14. in 15. februarja. Na 6. Informativi se bodo tako predstavili vsi izobraževalni programi, ki te bodo na stojnicah informirali o izbiri izobraževalne oz. poklicne smeri. Sejem izobraževanja in poklicev je tako (pred)informativne narave za vse učence, dijake in študente, kjer bodo seznanjali s programi šol in fakultet. To je odlična priložnost, da primerjaš in se odločiš kam na informativne dneve v februarju!

Do izbire poklica

Na sejmu izobraževanja in poklicev ti bodo sodelujoči praktično prikazali poklice, možnosti zaposlitve po zaključenem izobraževanju, pomen razvoja ključnih znanj, prav tako ti bodo na voljo informacije o pogojih za vpis, štipendijskih shemah, mednarodnih mobilnosti in še in še…

540689_339326039516735_1726339112_n

321398_339168136199192_1870843375_n

Tekmovanje v poklicih

Na 6. Informativi bo potekalo tudi nacionalno tekmovanje v poklicnih spretnostih SloveniaSkills iz cvetličarstva, kamnoseštva in informatike. Glavni cilj tekmovanja je promocija poklicev, ki so bodisi deficitarni, redki, ali imajo nižji družbeni ugled. Tekmovanje, na katerem lahko sodelujejo mladi od 18 do 25 let, od tekmovalcev pričakuje, da že imajo razvite nekatere poklicne spretnosti, poudarek pa je na aplikativnih znanjih in v tem smislu bodo sestavljene tudi tekmovalne naloge. Zmagovalci SloveniaSkills bodo zastopali svoj poklic in slovenske barve na evropskem tekmovanju EuroSkills 2014 v Lillu v Franciji!

Predavanje: Kako do dela…

Koraki do zaposlitve so različni. Odvisni so od naših namer, želja in načinu iskanja pravega dela, delodajalca in organizacije. Pri vsem tem je pomembno, da vemo kaj hočemo in kam hočemo. V okviru predavanja boš spoznal/-a različne načine uspešnega iskanja zaposlitve, dela in pravega delodajalca. Zagotovo gre za informacije, ki jih je koristno poznati, zato ne zamudi predavanja Kako do dela…, ki ga bomo v sklopu Ljubljanske mreže info točko – L’MIT izvedli v petek, 24. januarja ob 14.30 uri v Mali predavalnici.

P.S.: Poišči L’MIT stojnico, kjer lahko dobiš najrazličnejše informacije za mlade, se prijaviš na e-novice in sodeluješ v nagradni igri! 🙂 Ne pozabi povprašati tudi o programu Evropske mladinske kartice – Ej!KArtice, ki ti nudi neštete ugodnosti in odpira vrata novih priložnosti!

Za več informacij o sejmu pa obišči uradno spletno stran Informative!

Advertisements

Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Google+ photo

Komentirate prijavljeni s svojim Google+ računom. Odjava /  Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

w

Connecting to %s