Harlan Coben: Ne povej nikomur in Skrajšana žoga

Posted: 22/01/2014 by MissSunshine in KULT-knjige
Oznake: , , , ,

Med temi čudovitimi mrzlimi in neprijetnimi dnevi je nujno najti kak trenutek za razvajanje s knjigo v eni in čajem (kakavom, vročo čokolado ali kavo – po želji) v drugi. Za tiste, ki imate radi napete zgodbe, je zagotovo priporočljiv Harlan Coben!

Harlan-Coben

Ne povej nikomur

ne povej nikomur1Po tej zgodbi je bil posnet tudi francoski film z naslovom Ne le dis a personne, ki je leta 2007 pometel s konkurenco in pobral kar štiri césarje.  Zgodba se prične precej neškodljivo in nedolžno. Govori o izgubi in odrešitvi. Dr. David Beck z ljubljeno ženo Elizabeth ob tihotnem jezeru praznuje obletnico njunega prvega poljuba. A romantični konec tedna se sprevrže v tragedijo, ko Elizabeth ugrabijo in umorijo. Morilca sicer ujamejo in obsodijo, a David nikakor ne more preboleti izgube. Osem let pozneje na dan obletnice ženine smrti dobi elektronsko sporočilo s frazo, ki sta jo poznala samo on in Elizabeth … Toda tega ne sme povedati nikomur …  Je njegova žena še živa? Se pravi morilec igra z njim? Izve lahko le na en način.

Skrajšana žoga

SKRAJSANA ZOGANa vrhuncu Odprtega teniškega prvenstva ZDA v neposredni bližini stadiona najdejo ustreljeno mlado teniško igralko Valerie Simpson, ki je bila še pred kratkim na vrhuncu kariere, zdaj pa na teniških igriščih že kraljuje nov nadarjeni igralec, Duane Richwood. Myron Bolitar, eden znanih Cobenovih junakov, kot menedžer skrbi za oba, a po Valerijinem umoru se vse obrne na glavo: prvi osumljenec za zločin je Duane, ki pa je prav v času umora blestel na enem od igrišč v New Yorku … Le komu je bila napoti Valerie? In zakaj Duane trdi, da jo je poznal le mimogrede, ona pa ga je klicarila iz telefonske govorilnice? Detajli, ki jih Myron odkriva med svojim brskanjem, ko roke dvigne že policija (prepričana, da je našla pravega krivca), ga spravijo v neposredno nevarnost, saj si vedno več ljudi želi, da bi preprosto že nehal brskati…

Advertisements

Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Google+ photo

Komentirate prijavljeni s svojim Google+ računom. Odjava /  Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

w

Connecting to %s