Dan varne rabe interneta

Posted: 10/02/2014 by Ej!KArtica in GRAVItacija
Oznake: , , , , , ,

safe net11. februar je rezerviran za varno rabo interneta! Na ta dan se poudarja varna in odgovorna raba spletne tehnologije in mobilnih telefonov, s poudarkom na uporabi med mladimi in otroci. Letošnji slogan se glasi: »Skupaj za prijaznejši internet!« dan varne rabe internetaDan varne rabe interneta je letna koledarska stalnica v več kot 100 državah po svetu, aktivnosti in promocija varne rabe interneta pa se izvajajo pod okriljem Insafe, EuroSchoolNet in No Hate Speech Movement – kampanje proti sovražnemu govoru na spletu, pri nas poznano kot Ne sovraži. V Sloveniji je prav tako aktivno spletno orodje Safe.si, ki deluje kot točka osveščanja o varni rabi interneta in mobilnih naprav.

Kako do varnega spletnega okolja?

Varna in odgovorna uporaba spletnega okolja in orodij je temelj komunikacije preko interneta! Splet je neskončen prostor komunikacije in interakcije, ki mladim ponuja široko paleto potencialov in povezav, a hkrati je tudi prostor zlorab in sovražnega govora, zato se na ta dan upri ustrahovanju, nasilju, neprimernemu in sovražnemu govoru na spletu!

Primer sovražnega govora lahko prijaviš in mednarodno izpostaviš tukaj in se skupaj s spletnimi aktivisti zoperstaviš sovraštvu v virtualnem okolju, saj je tudi ta oblika nasilja še kako resnična! V Sloveniji pa lahko neprimerno ali nezakonito spletno vsebino aninimno prijaviš na Spletno oko in poskrbiš, da se-ta umakne in primerno sankcionira!

insafeeuroschoolnetno hatene sovraži

 

 

 

Za več informacij o varni in odgovorni spletno komunikacijo pa klikni na izbrani logo!

safe.sispletno oko

Advertisements

Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Google+ photo

Komentirate prijavljeni s svojim Google+ računom. Odjava /  Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

w

Connecting to %s