No Hate Speech Movement, mednarodna mladinska kampanja proti sovražnemu govoru na spletu, v tednu od 21. do 28. marca opozarja na posledice rasizma in diskriminacije v spletnem okolju ter poziva k strpnosti in enakopravnosti!

NHSM againts racism

Mednarodni dan

racism21. marec nam je vsem dobro poznan kot težko pričakovani prvi spomladanski dan. A veš, da je ta dan proglašen tudi za svetovni dan boja proti rasni diskriminaciji? Zato se na ta dan spomnimo težkih zgodovinskih bojev proti rasističnemu nasilju, ki ponekod po svetu odmevajo še danes. Rasizem in diskriminacijo na podlagi človeških karakteristik vsekakor še nismo uspeli izkoreniniti, tovrstno nasilje pa je v obliki sovražnega govora še kako prisotno tudi v spletnem okolju.

Primeri sovražnega govora

Primere širjenja rasističnih idej in spodbud sovražnega ter diskriminatornega govora (žaljive posnetke, FB skupine, neprimerne komentarje, ipd.) lahko prijaviš tukaj in s tem prispevaš svoj košček k mozaiku enakopravnejše multikulturne evropske družbe!

Koliko pa sploh veš o rasizmu? Preveri svoje znanje na spletnem kvizu! Na tej povezavi pa se lahko tudi podučiš o splošnih dejstvih rasizma:

Več informacij o mladinski kampanji proti sovražnemu govoru na spletu najdeš tukaj, spremljaj tudi blog, kjer se odvijajo zanimive in poučne debate ter sledi gibanju preko FB in Twitterja. Seveda pa ne pozabi tudi na slovensko stran Ne sovraži!

Advertisements

Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Google+ photo

Komentirate prijavljeni s svojim Google+ računom. Odjava /  Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

w

Connecting to %s