Delovni preizkus za mlade

Posted: 24/03/2014 by pepelkica in Jaz podjetnik
Oznake: , ,

zrsz logoZavod RS za zaposlovanje (ZRSZ) je pred dnevi objavil poziv za program Delovni preizkus za mlade, ki predvideva vključitev 2.700 brezposelnih mladih na trg dela.

Delovni preizkus je namenjem mladim brezposelnim, ki še niso dopolnili 30 let. Program bo odigral vlogo preizkusa pred zaposlitvijo, tako bo mladim ponujena priložnost za preizkus svojih znanj, veščin in spretnosti v konkretnem delovnem okolju pri izbranem delodajalcu. Delodajalec pa bo na ta način omogočeno preizkusno delovno obdobje potencialnega bodočega zaposlenega brez dodatnih stroškov.

Cilj programa je povečati konkurenčnost mladih brezposelnih na trgu dela, ustvariti oz. izboljšati zaposlitvene možnosti mladih ter spodbuditi zaposljivost na podlagi delovnega preizkusa!

Delovni preizkus je omejen na najmanj 100 ur in največ mesec dni dela. Poleg tega mora delodajalec po sprejemu ponudbe mlado osebo poslati na zdravniški pregled, jo zavarovati za primer poškodbe pri delu ter nuditi ustrezno mentorstvo. V zameno pa lahko delodajalec pri ZRSZ uveljavi stroške izvedbe za udeleženca v višini 195 €. Da pa na tem mestu ne bi prišlo do izkoriščanja mladih željnih zaposlitve, je postavljen tudi pogoj, da mora delodajalec, ki odda več ponudb, zaposliti vsaj tretjino oseb, ki so program zaključile!

Kot vključeni mladi osebi v programu pa te pripada dodatek za prevoz in dodatek za aktivnost!

Ponudbe delodajalcev se zbirajo do 1. septembra 2014 oz. do porabe razpoložljivih sredstev, program pa se bo zaključil s koncem oktobra 2014!

Za več informacij o programu pa sledi povezavi.

Vso srečo pri iskanju zaposlitve!

Advertisements

Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava / Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava / Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava / Spremeni )

Google+ photo

Komentirate prijavljeni s svojim Google+ računom. Odjava / Spremeni )

Connecting to %s