42. MINFOS – mednarodni dnevi mineralov, fosilov in okolja

Posted: 07/05/2014 by MatejaS in KULT-art
Oznake: , , ,

Turistično društvo Tržič in Občina Tržič v sodelovanju s Prirodoslovnim muzejem in Društvom prijateljev mineralov in fosilov Slovenije pripravljajo dvodnevno razstavo za ljubitelje zakladov geološke zgodovine zemlje. Razstavo s prodajnim sejmom si lahko ogledaš v soboto, 10. maja med 9. in 19. uro in v nedeljo, 11. maja med 9. in 18. uro v Tržiču, v dvorani Tržiških olimpijcev.

minfos-spodaj

Mednarodni dnevi mineralov, fosilov in okolja že 42. leto zapored drugi teden v maju odpirajo svoja vrata za vpogled v bogastvo našega podzemlja. Razstave s prodajnim sejmom se vsakoletno udeležijo številni poznavalci, ljubitelji in zbiralci iz vsega sveta. Stojnice prodajnih razstavljalcev bodo tako letos ponovno ponujale neobdelane in obdelane minerale, kamenine, fosile, nakit ter raznolikost številnih drugih vsebin.

Pester dvodnevni program

Minfos 2013, foto: Studio Botique

Organizatorji poleg prodajnih vsebin in razstave obljubljajo pester dvodnevni kulturni in izobraževalni program s slavnostno otvoritvijo v soboto zjutraj. V pavilijonih se bo moč sprehoditi med prodajnimi stojnicami domače obrti. Stojnice prodajnih razstavljalcev iz 10 različnih držav in različnih koncev Slovenije bodo s privlačnimi izgledi privabile mnoge ljubitelje in ljubiteljice, ki bodo imeli možnost nakupa iz številne pestre ponudbe naravnih in obdelanih mineralov, kamenin, nakita…  Za obogatitev znanja na temo kamenin pa bodo poskrbele izobraževalne in ustvarjalne delavnice, ki bodo potekale ves dan.


Organizirani bodo tudi vodeni ogledi v Dovžanovo sotesko, v neposredni bližini pa bodo potekali tudi športni in animacijski programi. Pred centrom Tržiča, v paviljonu NOB bo na ogled razstava starodobnih vozil, svoja vrata pa bo na ogled odprla tudi Kurnikova rojstna hiša znanega Tržiškega pesnika Vojteha Kurnika. V sklopu sobotnega Tržnega dne bodo na voljo tudi izdelki domačih obrtnikov.

 
Več o razstavi in programu pa si lahko prebereš na: www.minfos.si ali www.trzic.info.

Advertisements

Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Google+ photo

Komentirate prijavljeni s svojim Google+ računom. Odjava /  Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

w

Connecting to %s