Eating City poletni kamp

Posted: 26/05/2014 by Ej!KArtica in EKO-trip, Planet Ej!KArtica
Oznake: , ,

eating-city1Letos bo mednarodni projekt Eating City Summer Campus ponovno gostil mlade iz različnih Evropskih držav, ki bodo združili moči na temo trajnostnega prehranjevanja.

Vzpostavitev trajnostnega sistema prehranjevanja zahteva skupinsko delo in izmenjavo znanj, da bi trajnostno lahko nadomestili industrijske in standardizirane prehranske produkte z naravnimi in ekološkimi. Trajnostni sistem prehranjevanja se dotika vsakega izmed nas, ne samo kuharjev in kmetovalcev. Vsekakor pa je na prvem mestu ozaveščanje mladih o razvoju lokalne prehranske verige, da bi se mladi pogosteje odločali za poklice v kmetijskiih panogah.

Sistem trajnostnega prehranjevanja zahteva poglobljeno poznavanje prehranske verige, zato je izobraževanje v obliki delavnic primarnega pomena za nadaljnjo aplikacijo znanja. Prav tako se vedno manj mladih odloča za poklice, ki na takšen ali drugačen način zajemajo hrano (od pridobivanja pa vse do priprave), sploh kmetovanje je v očeh mladih vedno manj zaželjeno.

Cilj projekta je oživitev idej, ki stimulirajo dialog in dolgoročne vizije za trajnostni sistem urbanega prehranjevanja na lokalni in globalni ravni. Projekt tako bazira na primerih dobre prakse in konstruktivnih predlogih, kjer se srečajo hrana, vrednote in ekonomija.

Mednarodno srečanje mladih bo tako vdihnilo življenje idejam trajnostnega prehranjevanja, spodbudilo medkulturni intelektualni dialog in vzpostavilo dolgoročno vizijo trajnostnega urbanega prehranjevalnega sistema, upoštevajoč družbene, kulturne in okoljske vrednote!

eatining cityUspešni izvedbi lanskoletnega projekta zato letos sledi nadaljevanje, ki bo potekalo med 12. in 19. avgustom 2014. K sodelovanju vabljeni mladi (med 23. in 29. letom) iz mediteranskih držav (tudi Slovenije), ki jih zanima promocija trajnostnega načina prehranjevanja (kuharji, urbanisti, kmetje, prodajalci, študentje in ostali ki se tako ali drugače ukvarjajo z ekološko in lokalno prehrano). Poletni kamp tako vabi posameznike, da bodo združili moči za dvig zavesti o trajnostnem načinu prehranjevanja.

Projekt se bo ponovno odvijal na ruralnem posestvu “La Bergerie de Villarceaux” v regionalnem naravnem parku Vexin v Franciji, ki je le 70 km oddaljen od Pariza. Pri programu bodo sodelovali mednarodni strokovnjaki iz omenjenega področja. Glavne teme letošnjega poletnega kampa bodo: religija in prehrana, ribištvo ter kmetovanje. Seveda pa bo program pokrival tudi področja ekologije, obnovljivih virov, okoljskih vplivo, industrije prehrane itd.

Kako sodelovati?

Za sodelovanje pri projektu se do 30. maja 2014 prijaviš z izpolnjeno prijavnico z motivacijskim pismom in življenjepisom na info@eatingcity.org. Iz vsake države bo izbran po 1 kandidat! Za nastanitev in hrano je poskrbljeno, poleg tega se bo 15 kandidatom povrnilo potne stroške! Več informacij o projektu dobiš na povezavi, o izkušnji lanskoletne udeleženke iz Slovenije pa si preberi tukaj.

Advertisements

Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Google+ photo

Komentirate prijavljeni s svojim Google+ računom. Odjava /  Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

w

Connecting to %s