INmusic festival 2014

Posted: 04/06/2014 by lalavrencic in KULT-muska
Oznake: ,

Poletje se nestrpno približuje, torej je zadnji čas (ali pa tudi še ne 🙂 ), da vsaj v mislih, še raje pa konkretno, začneš načrtovati letošnje poletje! Priljubljena oblika poletnega preživljanja prostega časa so nedvomno tudi glasbeni festivali, ki so postali prava poletna klasika. Zakaj ne bi letos otvorili poletno sezono z odmevnim glasbenim festivalom?

inmusic3

 

”Najbližji velikan med poletnimi festivali”
(Mladina)    

 

Eden izmed nam bližnjih festivalov je tudi največji in najvplivnejši hrvaški INmusic festival, ki se bo letos že devetič odvijal ob zagrebškem jezeru Jarun.     

Foto: Oliver Ruškovič

Foto: Oliver Ruškovič

Največji hrvaški open-air festival popularne glasbe tudi letos napoveduje precej svetovno priznanih aktualnih imen. Tako bodo med drugimi nastopili tudi The Black Keys, MGMT, Pixies, Foals, The Fratellis, Wolfmother, Flogging Molly, Bombay Bicycle Club, Digitalism, Crystal Fighters, Jagwar Ma in VitalicPoleg fascinantnega programa pa bo letošnji festival zaznamovala tudi razširjena lokacija – INmusic je edini festival, ki se bo odvijal na dveh otokih (Otok mladosti in Trešnjevka) ob zagrebškem jezeru Jarun.   Vstopnice za festival (47 €), ki se bo odvijal med 23. in 25. junijem 2014, so na voljo na prodajnih mestih Kompasa in uradni spletni strani festivala. V redni prodaji so tudi sedemdnevne vstopnice za kampiranje (20 €), iz Ljubljane in Maribora pa bodo organizirani tudi prevozi na festival. Za več informacij pa obišči uradno spletno stran.

Zanimivosti
Foto: Skunk Craft

Foto: Skunk Craft

GlobalGrassHopper je INmusic letos uvrstil na lestvico desetih najboljših festivalov v Evropi. Odlično je bil ocenjen tudi s strani časopisa The Times, in sicer leta 2008 in 2009, ko ga je le-ta označil za enega boljših evropskih festivalov. Zgodovina INmusic festivala ni neznansko dolga. Začel se je leta 2006, ko so že na začetku nastopila zveneča imena popularne in nekoliko bolj alternativno usmerjene glasbe. Morrissey, znan tudi kot vokalist in tekstopisec angleške zasedbe The Smiths, (ki je mimogrede delovala le 5 let, njihov debitantski album pa je letos praznoval 30. rojstni dan) je bila verjetno prva zanimiva ”pridobitev” INmusic festivala. Prvo leto festivala je nastopila tudi britanska indie rock  zasedba Franz Ferdinand. Tudi naslednja leta je bil line-up kvalitativno bogat. Na INmusic festivalu so nastopili že Arctic Monkeys, New Order, Mando Diao, Nick Cave, Moby, Lily Allen, Iggy & The Stooges, Kraftwerk, Billy Idol, Massive Attack, Morcheeba, Arcade Fire, Jamiroquai itd. Vsako leto Inmusic obišče približno 25.000 ljudi. Njegova prednost je zagotovo tudi idilična lokacija ob jezeru Jarun. Kot je običajna festivalska navada, tudi Inmusic premore nekaj žanrsko specifičnih odrov: od indie rocka, heavy metala pa do elektronike… Te mika? Kaj pa ti planiraš za poletje? 🙂

Advertisements

Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Google+ photo

Komentirate prijavljeni s svojim Google+ računom. Odjava /  Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

w

Connecting to %s