”Možgani – zgodba od znotraj” – razstava

Posted: 09/06/2014 by dinastankovic in GRAVItacija
Oznake: , , , ,

Niti za trenutek si nisem predstavljala, kako bo razstava izgledala in kako bodo možgane predstavljeni. Sigurno se večina nas ne sprašuje prav pogosto kaj se sploh dogaja znotraj naših možganov. Kako to vse deluje? Kako vidimo? Zakaj nam nekatere stvari ostanejo dlje v spominu kakor druge? Obišči razstavo “Možgani – zgodba od znotraj” in vse ti bo jasno!

razstava_možgani

Ameriški naravoslovni muzej v New Yorku je svojo razstavo končno podelil z Ljubljančani! Razstava se je v Evropo in v Ljubljano, natančneje na Gospodarsko razstavišče, doselila 15. maja in bo na voljo za interaktivni ogled vse do 24.avgusta 2014!

 

Razstava te dejansko popelje skozi popotovanje možganov. Vhod je okrašen s svetlečimi žicami, ki ponazarjajo energijo v nevronih. Na podlagi videoprojekcije v obliki uvodnega filma pa dobimo pristni občutek delovanja možganov. Razstavljena je tudi ogromna maketa možganov, čigar deli svetijo, kadar jih učenka v videoprojekciji uporabi. Film je sicer v angleščini, vendar s slovenskimi podnapisi, tako da je prilagojen tako tujim kakor tudi domačim obiskovalcem.

Nato preideš v oddelek za čut. Z modelom Mona Lise, ki je sicer obrnjena, se ponazori kako možgani, kljub obrnjeni sliki, prepoznajo znan obraz. Z zanimivimi preizkusi tvojega sluha in tipa pa lahko ugotoviš, da ni vse tako, kakor se prvotno zdi. Predstavljeno pa je seveda tudi čustveno ozadje možganov…

Razstava ponuja veliko različnih preizkusov, igric, ugank in informacij, da boš za ta čas pozabil na zunanji svet in res spoznal, kako kompleksno je delo tvojih možganov. Prav tako imaš možnost, da sam sestaviš možgane, preizkusiš svoj spomin in vidiš kako se bodo možgani razvijali v prihodnje.

Razstavo bi vsekakor še enkrat obiskala, čeprav cena ni zanemarljiva, vendar se izplača. Priporočam je tako mlajšim kot tudi starejšim obiskovalcem!

Za več informacij o razstavi pa obišči uradno spletno stran.

Advertisements

Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Google+ photo

Komentirate prijavljeni s svojim Google+ računom. Odjava /  Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

w

Connecting to %s