Mlade rime 007

Posted: 16/06/2014 by MatejaS in KULT-art
Oznake: , , , ,
Festival mlade neuveljavljene poezije, alternativnega zvočenja in drugačnega teatra

Od ponedeljka 16. junija do ponedeljka 30. junija 2014 bo v Ljubljani na Metelkovi ulici (Metelkova mesto) potekal Festival Mlade rime 007. Organizatorja festivala, KUD Kentaver in Menza pri koritu, sta v sklopu festivala pripravila pester program, na katerem se bodo predstavili neuveljavljeni avtorji poezije, glasbeni gostje in inovativni umetniki nove dobe.

 Otvoritev festivala

Otvoritev festivala, katera nosi tudi zanimivo ime ”Od šupka do zvezd”, bo 16. junija ob 21.15 uri v Menzi pri koritu. Festival Mladih rim bosta z glasbenim koncertom popestrila Jani Kovačič in Ana Pupedan z naslovom Besne pesmi, gosta večera bosta Yolanda Castano, literarna kritičarka, pesnica in slikarka iz španske Galicije ter John Sexton, irski pesnik, novelist in pisec kratkih zgodb in nenazadnje izbrani bralci otvoritvenega večera. Vsi vi neuveljavljeni pesniki, ki pišete poezijo pa lahko pridete prebirati svoje pesmi ne glede na nazor in zvrst!

mlade rimeO festivalu

15-dnevni festival, ki se že sedmo leto uveljavlja kot edinstveni na področju alternativne pesniške kulture, ki mladim, še ne uveljavljenim pesnikom odpira vrata v svet pesništva in poezije, ponuja možnost, da se med seboj spoznajo in predstavijo ter svoje rime delijo z drugimi. S pridihom inovativne pesniške umetnosti, glasbenih gostov in različnih literarnih ustvarjalcev iz vsega sveta se festival odvija enkrat letno, podlago festivala pa zaznamujejo literarni večeri Mladih rim.

Več o poteku festivala, glasbenih in literarnih gostih pa si lahko prebereš na www.menzaprikoritu.org in na www.metelkovamesto.org.

Advertisements

Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Google+ photo

Komentirate prijavljeni s svojim Google+ računom. Odjava /  Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

w

Connecting to %s